Aanbieders

JuroFoon

JuroFoon is een instantie met een netwerk van 700 juristen en advocaten die juridisch advies biedt aan particuliere en zakelijke klanten. Telefonisch advies heeft de focus. Iedereen die een juridische vraag heeft, kan JuroFoon bellen. Een gemiddeld adviesgesprek duurt 10 minuten en dan ben je in veel gevallen goed geholpen volgens JuroFoon. Je betaalt per minuut 80 eurocent . Voor 10 minuten ben je dan 8 euro kwijt.

Niet elk probleem op juridisch vlak kan met telefonisch advies opgelost worden. Bij JuroFoon wordt ook verdergaande juridische hulp geboden. Daarbij kun je denken aan de bemiddeling bij juridische geschillen, uitgebreide schriftelijke advisering of bijvoorbeeld het beoordelen van contracten. De kosten daarvan liggen logischerwijs hoger. De totaalprijs is afhankelijk van je specifieke vraag.

Juridisch loket

Het Juridisch Loket is een stichting die door de overheid in het leven is geroepen. Het doel ervan is burgers gemakkelijk toegang geven tot goed juridisch advies. Iedereen kan er via verschillende kanalen advies krijgen. Het advies is gratis en de informatie die u krijgt, kan over alle rechtsterreinen gaan. Met subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand en het Ministerie van Veiligheid en Justitie wordt het Juridisch loket gefinancierd.

Rechtswinkels

Nederland  telt ruim 80 Rechtswinkels op 87 locaties. Op vrijwillige basis werken er rechtenstudenten die gratis juridisch advies geven. Je kunt er telefonisch advies krijgen, maar vaak is er ook een inloopspreekuur. De medewerken bij een Rechtswinkel zijn meestal breed geschoold, dus je kunt er voor uiteenlopende juridische vragen terug. Sommige Rechtswinkels zijn gespecialiseerd in een bepaald juridisch gebied. Spoedeisende zaken kunnen de Rechtswinkels meestal niet aannemen en ook bij zaken met een verhoogd juridisch belang word je doorverwezen. Wel kun je worden geholpen bij het vinden van de juiste gespecialiseerde instantie.

Rechtsbijstandsverzekeraars

Als je een rechtsbijstandsverzekering afsluit dan heb je een verzekering die recht geeft op juridisch advies en bij geschillen bijstand levert. Er zijn in Nederland veel aanbieders op het gebied van rechtsbijstandsverzekeringen. Als je een vergelijking maakt, houd dan naast de prijs ook rekening met de specifieke dekking die het beste bij jouw situaties past.

Meer aanbieders

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's: