Arbeidsrecht

arbeidsrechtHet arbeidsrecht gaat over de regels die gelden tussen een werkgever en werknemer. De werknemer heeft zich door middel van een arbeidsovereenkomst verbonden aan de werkgever en verricht werk in ruil voor loon. Uitgangspunt is dat de werkgever en werknemer over de meeste zaken zelf afspraken kunnen maken. Doen ze dit niet, dan gelden de algemene wettelijke regels.

Het arbeidsrecht is belangrijk om de werknemer te beschermen, aangezien de werkgever de sterkste positie heeft in de verhouding. Het moet voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van de werknemer, denk hierbij bijvoorbeeld aan het minimumloon. Verder is arbeidsrecht belangrijk bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst.

De volgende onderwerpen spelen een belangrijke rol binnen arbeidsrecht:

Loon

Werknemer en werkgever maken zelf afspraken over het loon, al mag deze nooit lager zijn dan het wettelijk minimumloon. De wet bevat regels over de betaling van loon, zoals bijvoorbeeld uitbetaling tijdens vakantie of bij ziekte. Als er een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) van toepassing is, staat daar meestal ook iets in over het loon.

Cao

Een collectieve arbeidsovereenkomst is een schriftelijke overeenkomst waarin afspraken over de arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd. Deze afspraken hebben betrekking op bijvoorbeeld loon, toeslagen, betaling van overwerk, werktijden en pensioen. Ook minder voor de hand liggende zaken als scholing en kinderopvang kunnen in een cao worden vastgelegd. Een cao wordt afgesloten door één of meer werkgevers(organisaties) met één of meer werknemersorganisaties.

Pensioen

Pensioen is het bedrag wat maandelijks vanaf de pensioengerechtigde leeftijd wordt uitgekeerd. Het bestaat uit twee delen: AOW vanuit de overheid plus een bedrag dat is opgebouwd vanuit werk.

Arbeidstijden

Hoe lang een werknemer mag werken hangt af van de leeftijd, functie en sector waarin deze werkzaam is. Wat wel en niet mag in dit kader staat beschreven in de Arbeidstijdenwet.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's:
Onafhankelijk. Transparant. Eerlijk.