Consument

In Nederland gelden er veel regels om jou als consument te beschermen. De regels voor internetaankopen worden de komende jaren nog verder aangescherpt.

Internet wordt steeds belangrijker op de consumentenmarkt. Van een eenvoudige boodschap tot een dure reis, met een paar muisklikken heb je het geregeld. Gelukkig zijn er in Nederland maatregelen genomen om jou als consument te beschermen.

Klachten over je reis

Je kijkt er maanden naar uit: even weg uit de dagelijkse hectiek en volledig tot rust komen in een heerlijk vakantieoord. Als de praktijk anders uitpakt, kan dat een behoorlijke impact hebben. Gelukkig kun je veel klachten over bijvoorbeeld je accommodatie ter plekke oplossen. In de meeste gevallen staat je reisorganisatie je daarin bij. Mocht je de pech hebben dat je klachten niet worden opgelost, dan zijn er mogelijkheden om je geld terug te krijgen.

Verzekeringen op reis

Zorg ervoor dat je verzekerd op reis gaat. Want ook al is alles tiptop geregeld, je kunt ziek worden of een ongeluk krijgen. Bij wintersportvakanties zijn de risico’s nog groter. Een aanvullende wintersportverzekering is daarom geen overbodige luxe. Het is wel raadzaam goed te kijken of je niet dubbel verzekerd bent. Het kan zijn dat je ziektekostenverzekering en autoverzekering het grootste gedeelte van de kosten al dekt. Zorg ervoor dat je voor dat gedeelte niet 2 keer premie betaald.

Betrouwbare website?

Voor reizen, en ook voor alle andere online aankopen, is het zaak dat je er zeker van bent dat je met een betrouwbare partij te maken hebt. Allereerst kun je kijken of een webshop een keurmerk heeft. De regels over bijvoorbeeld retourneren, zijn in dat geval vastgelegd. Die regels worden de komende jaren nog verder aangescherpt. Als je klachten hebt, kun je terecht bij een geschillencommissie.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Pagina's onder Consument: