Aankoop diensten

Als je een dienst gaat afnemen, dan heb je bepaalde verwachtingen van de kwaliteit van die diensten. Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat er niet aan die verwachtingen is voldaan en dat de dienst niet goed is uitgevoerd. Denk aan autoreparaties en werkzaamheden in en om je huis. Vooral als het om veel geld gaat, kan dat heel vervelend zijn.

Wat kun je doen als je niet tevreden bent over een dienst?

  1. Betaal een deel van de rekening niet. Leg in een brief uit waarom je een deel van de rekening niet betaalt en beschrijf je klacht precies. Dit deel van de rekening hoef je niet te betalen totdat de klacht is opgelost. Zorg wel dat het bedrag dat je niet betaalt redelijk is.
  2. Betalen onder protest. Soms is het niet mogelijk een deel van de rekening niet te betalen. Je kunt er dan voor kiezen om toch te betalen, maar wel onder protest. Want dan heb je het recht om later nog op de betaling terug te komen. Je dient bewijs te hebben van een betaling onder protest. Hiertoe schrijf je op de bon of rekening ‘Betaling onder protest en ook onder voorbehoud van rechten’. Hierbij zet je je handtekening. Ook is het verstandig een brief bij te voegen waarin je je klacht omschrijft.

Tips

  • Als je dienstverleners gaat vergelijken, kijk dan ook goed naar wat de voorwaarden zijn. Laat niet alleen de prijs leidend zijn.
  • Als je hebt afgesproken dat je betaalt op basis van het aantal gewerkte uren en de gebruikte materialen, dan heb je recht op een gespecificeerde rekening. Bij een vaste prijs moet je ook duidelijk kunnen krijgen waarvoor je precies betaalt.
  • Check of een dienstverlener is aangesloten bij een branchevereniging waarmee er toegang is tot een geschillencommissie.
  • Als je een deel van de kosten vooruit moet betalen omdat er bijvoorbeeld materialen moeten worden gekocht, vraag dat wat er gebeurt als de dienstverlener failliet gaat.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's: