Een doorlopende of een kortlopende reisverzekering afsluiten

Veel mensen verzekeren zich met een doorlopende of een kortlopende reisverzekering dubbel tegen een aantal kosten. Je kunt veel premie besparen. Een reisverzekering is redelijk gemeengoed in Nederland. In de praktijk blijk je een reisverzekering soms echt helemaal niet nodig te hebben. En, in veel gevallen betaal je al snel veel te veel premie. De meeste risico’s worden al gedekt door andere verzekeringen. Een reisverzekering kan daarom heel vaak overbodig zijn.

Overlappingen reisverzekering en andere verzekeringen

Ga je met de auto op vakantie? Dan ben je voor automobilistenhulp verzekerd via je autoverzekering of via de pechhulpdienst. Je zorgverzekering dekt de kosten wereldwijd volgens Nederlandse maatstaven. Je rechtsbijstandverzekering vergoed de kosten van rechtshulp in het buitenland. Een reisverzekering vergoed al deze kosten dubbel.

Inmiddels zijn er enkele aanbieders die de kosten opsplitsen. Die dekken bijvoorbeeld alleen verlies of diefstal en kunnen daarom een lagere premie aanbieden.

Standaard is in je reisverzekering inbegrepen:

  • SOS-kosten
  • Ongevallen
  • Diefstal en verlies bagage.

Kortlopende reisverzekering

Besluit je het nuttig te vinden een reisverzekering af te sluiten, dan moet je besluiten of een kortlopende reisverzekering de juiste keuze is. Een kortlopende reisverzekering kun je het beste afsluiten als je:

  • Slechts 1 maal per jaar reist.
  • Als je jaarlijks 2 maal een weekendje weg gaat.

De kortlopende reisverzekering sluit je alleen af voor de dagen dat je feitelijk op vakantie bent en is dus niet het hele jaar geldig.

Doorlopende reisverzekering

Bij een doorlopende reisverzekering betaal je elke maand een premiebedrag. Je bent dan gedurende het hele jaar standaard verzekerd voor weekendjes weg en korte reizen.

Reisverzekeringen vergelijken?

Er zijn een paar onafhankelijke websites waar je reisverzekeringen van verschillende aanbieders kunt vergelijken. Independer.nl is een betrouwbare bron en daarom een goede keuze.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's: