Arag rechtsbijstand

Direct naar de verzekeraar!

en bereken uw premie bij arag

Polis afsluiten

ARAG Rechtsbijstand

Arag-rechtsbijstand

Al vanaf 1962 opereert het van oorsprong Duitse familiebedrijf ARAG Rechtsbijstand op de Nederlandse markt van rechtsbijstandverzekeringen. Bij de verzekeraar staat innovatie hoog op de agenda, wat resulteert in een innovatief aanbod van verschillende verzekeringsproducten en dienstverlening. ARAG voert daarnaast het keurmerk ‘Keurmerk Klantgericht Verzekeren’ van de Stichting Toetsing Verzekeraars. Dit betekent dat de verzekeraar moet voldoen aan de normen van het keurmerk op het gebied van klantgerichtheid. Klanten geven ARAG gemiddeld een 7,9, blijkt uit een jaarlijks onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek.

Flexpolis

De rechtsbijstandverzekering van ARAG kun je afstemmen op je eigen persoonlijke situatie. De basisrechtsbijstandverzekering is de ARAG Rechtbijstand Flexpolis. Naast de basismodule Consumenten & Wonen heb je keuze uit de optionele modules Verkeer en Inkomen. De basismodule ben je verzekerd van advies en rechtshulp in alle landen van de Europese Unie op het gebied van (online) kopen en het afsluiten van contracten. Op het gebied van wonen ben je daarnaast verzekerd voor conflicten rond de aankoop, verkoop en het verbouwen van je woning en conflicten met buren over bijvoorbeeld erfafscheidingen.

De optionele module verkeer dekt rechtsbijstand als er conflicten ontstaan als gevolg van je deelname aan het verkeer. Niet alleen als automobilist kun je een jurist nodig hebben in de nasleep van een ongeluk, maar je bent ook als voetganger of fietser verzekerd. Tot slot dekt de eveneens optionele module Inkomen conflicten in relatie met je werkgever, pensioenverstrekker of uitkeringsinstantie. Denk aan ontslag of een uitkering die wordt stopgezet en waar je het niet mee eens bent.

Uitgebreidere dekking

Wil je een uitgebreidere dekking dan de flexpolis van ARAG biedt? Dan biedt de verzekeraar een complete rechtsbijstandverzekering: de ProRechtPolis. Met deze verzekering betaal je geen eigen risico en zijn de limieten voor schadebedragen hoger. Valt een zaakbehandeling voor conflicten niet binnen de dekking van de verzekering, dan kun je tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de professionele juristen van ARAG. Naast de basismodule verkeer kun je bij de ProRechtPolis ook kiezen voor de modules Wonen & Consumeren en Inkomen.

Extra bij deze polis is de keuze voor de module Fiscaal & Vermogen. Deze module verzekert je voor rechtsbijstand voor fiscaal- en financieel-juridische kwesties. Denk aan conflicten met vermogensbeheerders of financieeladviseurs. Daarnaast kun je de verzekering ook inzetten wanneer een bezwaar tegen een te hoge belastingaanslag wordt afgewezen en bij juridische problemen rond de aanschaf, verkoop of het gebruik van een tweede huis in Europa.

Juristen in huis

ARAG heeft op ieder specifiek rechtsgebied specialisten in huis. Met ruim 450 juristen kan er dus op alle gebieden advies worden gegeven. Met ruim 80 juristen op het gebied van arbeidsrecht is de verzekeraar tevens één van de grootste arbeidsexperts in Nederland. Daarnaast heeft ARAG ook een eigen advocatenteam. Wanneer een advocaat verplicht is in een procedure, kunnen deze advocaten snel schakelen met de jurist die de zaak tot dan toe behandelde. Hierdoor gaat er geen tijd en informatie verloren.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's:
Onafhankelijk. Transparant. Eerlijk.