Centraal Beheer Achmea rechtsbijstand

Direct naar de verzekeraar!

en bereken uw premie bij achmea logo

Polis afsluiten

Achmea-rechtsbijstand

Eén van de grootste verzekeraars van Nederland is Centraal Beheer Achmea en zij zijn landelijk ook wel bekend als de verzekeraar uit Apeldoorn. Sinds 2010 voert Achmea het Keurmerk Klantgericht Verzekeren die de klantgerichtheid en de kwaliteit van de dienstverlening meet. Het is mogelijk de rechtsbijstandverzekering van Achmea naar je eigen behoefte in te vullen. Naast de basis rechtsbijstandverzekering kun je 5 extra modules afsluiten voor een brede dekking die bij jou situatie past.

Basisverzekering

Kies je één of meerdere modules, dan krijg je de basisverzekering van Achmea Rechtsbijstand er automatisch bij. Deze basisverzekering geeft recht op juridische hulp in 3 situaties. Allereerst krijg je advies en bijstand bij strafrecht in het verkeer. Bijvoorbeeld wanneer je betrokken bent bij een verkeersongeluk en de zaak voor de rechter komt en je als getuige op moet treden. Andere zaken die de verzekering dekt is wanneer je recht hebt op een schadevergoeding van iemand die deze niet kan betalen en je hebt recht op het lenen van een borgsom.

Werk & Inkomen

De module Werk & Inkomen dekt conflicten met de werkgever over bijvoorbeeld ontslag of een bonus, conflicten met uitkeringsinstanties over onder andere studiefinanciering of sociale wetgeving en bij problemen rondom je pensioen. Daarnaast kun je bij de juristen terecht over allerlei juridische vragen rondom je recht als werknemer, bijvoorbeeld over zorgverlof.

Verkeer & Medisch

De module Verkeer en Medisch dekt rechtsbijstand voor situaties in het verkeer. Bijvoorbeeld bij ongelukken met de fiets, wandelend, met de auto of in het openbaar vervoer in Nederland en het buitenland. Wanneer er een externe deskundige nodig is om de zaak te behandelen dekt de verzekering €50.000 per gebeurtenis.

Consument & Wonen

De los af te sluiten dekking Consument & Wonen verzekert je van rechtsbijstand in verschillende situaties rondom het kopen van goederen en conflicten die je als huiseigenaar of huurder tegen kunt komen. De verzekering geldt ook wanneer de huur bij een studerend kind wordt verhoogd en jullie het daar niet mee eens zijn.

Fiscaal & Vermogen

De module Fiscaal & Vermogen verzekert je voor bijstand bij conflicten over effecten en beleggingen, een tweede huis of vakantiehuis. Je kunt ook hulp krijgen wanneer je het niet eens bent met een belastingaanslag en je naar de belastingrechter gaat.

Echtscheiding

De module echtscheiding dekt de kosten van een professionele scheidingsmediator als er problemen zijn bij je scheiding of beëindiging van het geregistreerd partnerschap. Daarnaast kun je advies vragen bij Achmea over de verdeling van de bezittingen of de alimentatie en kun je hulp krijgen bij omgangsregelingen en het ouderlijk gezag.

Geen eigen risico

De wachttijd verschilt per module, maar is in de meeste gevallen 3 maanden. De module Echtscheiding heeft echter een wachttijd van 12 maanden. Bij aankopen of contracten die zijn afgesloten na het ingaan van de polis geldt geen wachttijd. De rechtsbijstandverzekering van Achmea heeft als voordeel dat je geen eigen risico hoeft te betalen. Bij zaken die de juristen van Achmea zelf kunnen behandelen geldt geen maximumbedrag aan hulp en je bent ook voor kleine zaken verzekerd.

In eerste instantie krijg je vaak telefonisch advies, maar bij lastige juridische problemen nemen de juristen de zaak in behandeling. Binnen twee weken krijg je te horen hoe de jurist het probleem aanpakt. Indien ook externe hulp nodig is om het probleem op te lossen, bijvoorbeeld van een advocaat, dan schakelt de jurist deze in.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's: