Das rechtsbijstand

Direct naar de verzekeraar!

en bereken uw premie bij das rechtsbijstand logo

Polis afsluiten

Das-rechtsbijstand

DAS begon in 1963 als pionier op het gebied van rechtsbijstand, sindsdien is de organisatie gegroeid tot één van de grootste juridische dienstverleners van Nederland. Met ruim 600 juridische specialisten in huis denkt DAS mee bij problemen en conflicten en maakt de organisatie juridische kennis toegankelijk. De rechtsbijstandverzekering van DAS is niet de goedkoopste, maar levert met 50 jaar ervaring wél veel kwaliteit.

Altijd basisdekking

De rechtsbijstandverzekering van DAS bevat altijd een basisdekking. Onder de basisdekking valt het onbeperkt telefonisch advies van juridische medewerkers. Bij kleine en grote juridische vragen kun je als verzekerde dus altijd bellen. Onder de basisdekking valt daarnaast bijstand bij schade in het verkeer, bijvoorbeeld bij schade na een verkeersongeval, maar de dekking geldt ook voor geschillen met een garagehouder.

Juridische hulp rondom pensioen, zoals conflicten met een uitkeringsinstantie, vallen ook onder de dekking. Bij conflicten rondom ouderschap en personenrecht heb je als verzekerde bij DAS ook altijd recht op advies en bijstand. Tot slot valt ook hulp bij medische geschillen onder de basisdekking. Hiermee zijn alle juridische geschillen die met je gezondheid te maken hebben verzekerd: zowel klachten na een medische ingreep als een bedrijfsongeval. Kortom de basisdekking van DAS bestaat uit:

  • Onbeperkt juridisch advies
  • Bijstand bij schade in het verkeer
  • Juridische hulp rondom pensioen
  • Hulp bij medische geschillen
  • Juridische hulp rondom familie en gezin

Losse modules

Naast de basisverzekering zijn er ook losse modules af te sluiten bij DAS, zodat je nooit betaalt voor iets wat je nu en in de toekomst niet nodig hebt. De extra dekking Consumeren & Wonen geeft recht op hulp bij het kopen van (online) goederen en diensten en bij conflicten rondom je woning, zoals met de buren, een aannemer of bij de(tijdelijke) verhuur van je woning. Op het gebied van consumeren geeft deze module ook hulp bij conflicten met een onderwijsinstelling en met financiële instellingen zoals verzekeraars en banken.

Een andere losse module van DAS is werken. Deze extra dekking geeft recht op hulp bij arbeidsgeschillen als je in loondienst bent of ambtenaar bent. Dit geldt tevens voor een tuchtzaak of strafzaak die voortkomt bij iets wat je hebt gedaan in loondienst of als ambtenaar.

De laatste module die los af te sluiten is bij de basisverzekering is Belasting, Vermogen en Echtscheiding. Hiermee ben je verzekerd voor conflicten rondom je vermogensbeheer zoals het verkopen of kopen van aandelen. Daarnaast vallen ook hulp bij conflicten over de erfenis, een vakantiewoning in het buitenland voor eigen gebruik en belastingzaken. Tot slot geeft de module ook recht op mediation bij een scheiding of beëindiging van een geregistreerd partnerschap.

Best getest

De Consumentenbond verkoos DAS zowel in 2012 als in 2013 als ‘Beste uit de test’. De verzekering heeft volgens de Consumentenbond de meest uitgebreide dekking van Nederland. Daarnaast kom je niet voor onverwachte kosten te staan omdat je geen eigen risico betaalt en alle gezinsleden zijn meeverzekerd.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's: