Interpolis rechtsbijstand

Direct naar de verzekeraar!

en bereken uw premie bij interpolis logo

Polis afsluiten

Interpolis rechtsbijstand

Onder het grote publiek is de verzekeringsmaatschappij Interpolis vaak wel bekend. Onder andere dankzij de Glashelder-campagne. De slogan van deze campagne: ‘Interpolis Glashelder’ geeft direct weer dat de verzekeraar staat voor transparantie richting de consument en de zakelijke markt. De verzekeraar maakt de producten zo eenduidig en eenvoudig mogelijk.

Ze geven daarnaast inzicht in de risico’s die men loopt en laat zien hoe de kans op schade kan worden voorkomen. Een van de verzekeringen die Interpolis aanbiedt is de rechtsbijstandverzekering met vier uitgebreide dekkingen die je naar je behoeften op elkaar kunt stapelen.

Juridische assistentie

De rechtsbijstandverzekering van Interpolis geeft je recht op advies en bijstand van de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand. Er worden geen vergoedingen uitgekeerd, maar juristen en andere deskundigen behandelen je juridische probleem en nemen alle zorgen over, ook als er een gerechtelijke procedure nodig is.

De rechtshulp wordt dus in natura verleend. Is er een advocaat nodig, dan wordt deze extern ingehuurd door de Stichting Rechtsbijstand en komen de kosten voor rekening van de verzekeraar.

Dekkingen

De vier dekkingen die Interpolis aanbiedt onder de rechtsbijstandverzekering en je naar behoeften kan opstapelen zijn Verkeer, Consument & Wonen, Werk & Inkomen en Fiscaal & Vermogen. De dekking Verkeer biedt juridische hulp bij een ongeluk of ander juridisch probleem in het verkeer. Omdat je zodra je de deur uitstapt al deelnemer bent aan het verkeer, ben je niet alleen als automobilist verzekerd. Wanneer je als voetganger, fietser of bromfietser aan het verkeer deelneemt ben je ook verzekerd en ook als passagier van een bus, trein of vliegtuig.

Een andere module die de verzekeraar aanbiedt is Consument & Wonen. Alle conflicten die te maken hebben met jezelf, het gezin, of de huur- of koopwoning vallen hieronder. Denk aan problemen met een leverancier over een product wat je hebt gekocht of een conflict met de aannemer over een verbouwing. Voor iedereen die werkt of een uitkering heeft is de dekking Werk & Inkomen geschikt.

Conflicten over je uitkering of problemen met een werkgever vallen onder deze dekking van de rechtsbijstandverzekering. Tot slot is er de dekking Fiscaal & Vermogen die recht geeft op advies en bijstand als je beroep aantekent bij de belastingrechter tegen een belastingaanslag. Daarnaast vallen ook geschillen over een tweede huis of een beleggingshypotheek onder de dekking.

Wachttijd

Interpolis hanteert een minimum schadebedrag van €220 euro. Valt de schade lager uit, dan dekt de verzekering dat niet. De verzekering kent daarnaast een wachttijd van 3 maanden. Dit betekent dat er pas na drie maanden gebruik gemaakt kan worden van de verzekering. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Bij gebeurtenissen in het verkeer, bij geschillen over overeenkomsten die na het sluiten van de verzekering tot stand zijn gekomen en als de verzekering direct aansluit op een andere rechtsbijstandverzekering die ook voor de gemelde kwestie dekking geboden zou hebben, geldt geen wachttijd.

Alles in één polis

De rechtsbijstandverzekering van Interpolis is daarnaast onderdeel van de pakketverzekering Alles in één Polis®. In dit pakket vallen alle schadeverzekeringen en een aantal levensverzekeringen. Alle verzekeringen komen op één verzekeringsbewijs en er geldt: hoe meer verzekeringen hoe meer korting je ontvangt. Of je nu een pakketverzekering afsluit of alleen de rechtsbijstand, de verzekeringen van Interpolis zijn alleen af te sluiten via de Rabobank. Zowel online als in de filialen.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's: