Regels en subsidies

In Nederland gelden nogal wat regels voor ondernemers. Zo is er een hele reeks regels om bedrijfshuisvesting in goede banen te leiden. Ook krijg je in Nederland als bedrijf al snel te maken met milieuvoorschriften. Die regels spitsen zich toe op het geluidsniveau van je bedrijf, het verwerken van afval en er zijn regels die er voor moeten zorgen dat water, lucht en bodem niet vervuild raken.

De meest bekende regels voor ondernemers is dat je belasting moet betalen. Belastingen voor ondernemers werken anders dan voor particulieren. Je moet op een andere manier inkomstenbelasting betalen en je krijgt te maken met omzetbelasting. Als je van plan bent om een product van buiten de Europese Unie naar Nederland te importeren, dan moet je daarvoor invoerrechten betalen. Zorg er ook voor dat je er zeker van bent dat je het product daadwerkelijk mag invoeren in Nederland.Exporteren kan lucratief zijn, het is wel het soort ondernemen dat om een lange adem vraagt: je moet je goed verdiepen in de markt in het buitenland. Het kan een goede keuze zijn om een handelspartner in te schakelen in het land waar je je product wilt afzetten.

Gelukkig zijn er ook mogelijkheden voor subsidies. Zo wordt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) door de Nederlandse overheid flink ondersteund. Voor verschillende deelaspecten van MVO kun je subsidie krijgen, zoals voor maatregelen die je neemt om energie te besparen. Naast de subsidies voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn er tal van andere mogelijkheden voor subsidie. Via deze pagina kun je zien welke subsidiemogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn. Kijk steeds goed wat de deadline is voor een aanvraag en dien je voorstel in voordat je begint met het werk waarop de subsidie van toepassing is. Als je al gestart bent, loop je namelijk de kans dat je de subsidie misloopt.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Pagina's onder Regels en subsidies: