Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is al een aantal jaren een veelbesproken thema binnen bedrijven. Je onderneemt maatschappelijk verantwoord als jouw activiteiten bewust gericht zijn op het toevoegen van waarde aan mensen en de planeet. Daarbij is het van belang dat je als bedrijf op een actieve en transparante manier verantwoording aflegt aan de buitenwereld.

Subsidies voor MVO

Het wordt gestimuleerd vanuit de overheid om als bedrijven een stapje verder te gaan in het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar er is geen overkoepelende MVO-subsidie. Je kunt wel subsidie krijgen voor deelaspecten van MVO zoals energiebesparing of als je minderheden aanneemt. Veel milieu- en innovatiesubsidies kun je regelen via het Agentschap NL. Kijk ook bij provincies, ministeries en de EU voor subsidiemogelijkheden.

Fiscale regelingen voor investeren in duurzaamheid

Als je wilt investeren in duurzame productiemiddelen of gebouwen dan zijn 2 fiscale regelingen interessant:

  • De Energie Investerings Aftrek (EIA): dit is een fiscale regeling voor investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.
  • De Milieu Investerings Aftrek (MIA) en VAMIL (Willekeurige afschrijving milieu-bedrijfsmiddelen): dit is een fiscale regeling voor investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Opinie: investeren in duurzaamheid is de motor voor de economie

Volgens prof. Heertje komt de economie niet op gang door consumptie, maar door investeringen in duurzaamheid. Als je duurzaam investeert, profiteert de volgende generatie ook. “Koop geen auto”, zegt Heertje, “maar investeer in renovatie.”

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's: