Subsidies voor bedrijven

Ondernemen wordt gestimuleerd vanuit de overheid. Om ondernemers te helpen zijn er daarom diverse regelingen van de Rijksoverheid, provincies en de Europese Unie. Kijk hier voor een compleet overzicht van alle subsidies en regelingen voor bedrijven. Je kunt voor de meest uiteenlopende zaken subsidie krijgen: voor innovaties, voor veiligheid, milieuaanpassingen, subsidies voor onderzoek, subsidies voor personeel en nog veel meer.

Op www.antwoordvoorbedrijven.nl vind je een compleet overzicht van subsidieregelingen in Nederland en de wijze waarop je die moet aanvragen.
 
Tips bij subsidieaanvragen:

  • Neem de tijd voor het opstellen van je aanvraag. Vaak wordt er gevraagd om een uitgebreid projectvoorstel. Je kunt er ook een expert voor inschakelen.
  • Kijk goed wat de deadline is voor een subsidieaanvraag en dien je voorstel op tijd in.
  • Dien je voorstel in voordat je begint met je werk. Het is namelijk zo dat je meestal geen subsidie meer krijgt voor iets dat je al gestart bent.

Steeds minder subsidies voor ondernemers

De komende jaren schrapt de overheid voor 500 miljoen euro aan subsidies voor ondernemers. Subsidies zullen vaker omgezet worden in leningen. De overheid denkt dat bedrijven zo meer geprikkeld worden om het geld goed te besteden. Tegenover het terugbrengen van de subsidieregelingen zet de overheid wel een verlaging van de belastingen.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's: