Eenzijdige wijziging arbeidsovereenkomst

Al 13 jaar rijdt een werknemer in een auto van de zaak. Hij heeft de auto niet nodig voor zijn functie. Na 13 jaar hoort de werknemer dat hij de auto moet inleveren. Dat wil de werkgever zo bepalen. Maar dat is niet het enige. De werkgever wil ook geen vergoeding meer geven voor de telefoonkosten. Reden voor dit besluit is dat de werkgever de arbeidsvoorwaarden van alle werknemers wil harmoniseren. De werkgever stelt als compensatie voor de auto een afbouwregeling voor, van twee jaar. De werknemer is het er natuurlijk niet mee eens. Onder veel protest levert hij de auto in en spant een procedure aan. Hij vraagt een verklaring voor recht dat de werkgever niet gerechtigd was om de auto in te nemen. De werkgever reageert hierop en stelt dat de ondernemingsraad heeft ingestemd met de afbouwregeling als compensatie voor het verlies van de auto.

Het oordeel van de kantonrechter? Die bepaalt dat de werkgever geen eenzijdig wijzigingsbeding heeft opgenomen in de arbeidsovereenkomst. En omdat de werknemer niet instemt met de wijziging, mocht de werkgever de wijziging doorvoeren. De werkgever heeft geprobeerd aan te voeren dat de werknemer zo niet voldoet aan goed werknemerschap. Maar dat mocht niet baten. De kantonrechter blijft de werknemer in het gelijk stellen.

Je mag als werkgever alleen een wijziging van de arbeidsvoorwaarden doorvoeren als er sprake is van een uitzonderlijke situatie. Meestal als het gaat om slechte bedrijfseconomische omstandigheden. Daar was in dit geval geen sprake van.


[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Pagina's onder Eenzijdige wijziging arbeidsovereenkomst: