Regels medehuurder

  • De huur door jou niet betaald kan worden.
  • Er geen duurzame gemeenschappelijk huishouding is.
  • Je nog geen twee jaar samenwoont met de hoofdhuurder.
  • Je misbruik van het medehuurderschap wilt maken. Een voorbeeld: een stel dat op korte termijn de relatie wil beëindigen wil medehuurderschap zodat de medehuurder de woning verder kan huren.

Einde medehuurderschap

Als de medehuurder niet meer zijn hoofdverblijf in jullie woning heeft, verliest hij zijn medehuurderschap. Een medehuurder die geen echtgenoot of geregistreerd partner van de huurder is, kan zelf het medehuurderschap opzeggen.

Bij echtscheiding of scheiding van tafel en bed, moet er besloten worden wie huurder van de woonruimte blijft. De rechter kan hierover een uitspraak doen.  Als de huurder bij een scheiding vertrekt, wordt de medehuurder automatisch huurder.

Ook in andere gevallen wordt de medehuurder automatisch huurder als de huurder vertrekt. Behalve als voor de woning een huisvestingsvergunning nodig is. De medehuurder moet dan binnen 8 weken na beëindiging van de huurovereenkomst een verzoek doen bij de kantonrechter. Als hij niet de status van medehuurder krijgt, dan eindigt de huur bij het vertrek van de huurder. Hij moet de woning bij vertrek van de huurder dan verlaten.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's: