Huurrecht Advocaat

Alle huurrecht advocaten

Wat je moet weten over huurrecht

Het huurrecht betreft de regels op het gebied van huur. Huur is de overeenkomst waarbij de verhuurder de verplichting op zich neemt aan de huurder een zaak of gedeelte daarvan in gebruik te verstrekken, en waarbij de huurder zich verbindt tot een tegenprestatie. De wet onderscheidt drie typen van huur: huur van ee...lees meer n woning, huur van een middenstandsbedrijfsruimte (zoals een winkel) en huur van overige bedrijfsruimten (zoals een kantoorpand). De plichten die voortkomen uit het huurrecht vallen onder het regelend recht. Dit wil zeggen dat het mogelijk is om onderling afwijkende regels af te spreken.  Wanneer er geen afwijkende regels zijn afgesproken, zijn de plichten van het huurrecht van kracht.  klap in

Huurrecht in het kort

  • De regels op het gebied van huur
  • 3 typen huur: huur van een woning, middenstandsbedrijfsruimte en overige bedrijfsruimten
  • Het is mogelijk om onderling afwijkende regels af te spreken

Alle Huurrecht Advocaten

Rechtsinfo.nl werkt samen met een selectie geregistreerde advocaten. Zoek hieronder naar een aangesloten Huurrecht advocaat bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

266 resultaten

Rechtsinfo Logo
Onafhankelijk. Transparant. Eerlijk.

Over Rechtsinfo

Met een netwerk van advocaten en een uitgebreide artikelendatabase, biedt rechtsinfo.nl hulp bij alle juridische vraagstukken waar je in het dagelijkse leven tegenaan kunt lopen. Via rechtsinfo.nl maak je snel en gemakkelijk een afspraak met een van onze advocaten. Met de garantie dat je afspraak binnen 24 uur wordt bevestigd.

Wist je dat...
...je bij Rechtsinfo altijd binnen 24 uur, na het aanvragen van je afspraak, antwoord krijgt?