Andréas de Groot

Mediator

 • Expertise

  Relationeel

 • Werkgebied

  Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Andréas de Groot

Na mijn opleidingen theologie en culturele maatschappelijke vorming heb ik lange tijd gewerkt als docent en predikant. Mensen van jong tot oud heb ik mogen bijstaan en die ervaring komt goed van pas in mijn mediations. Warme begeleiding en gelijke kansen voor alle betrokkenen staan bij mij voorop.

Zelf ben ik door een nare scheiding heengegaan. Als ervaringsdeskundige ken ik de emoties, zorgen en valkuilen, maar ook de kansen en mogelijkheden. Zowel op emotioneel als zakelijk gebied kan ik u volledig ondersteunen. Mijn passie is om u te helpen weer op te staan en verder te gaan na een moeilijke periode.

Het is altijd mijn verlangen geweest om mensen in een conflictsituatie weer met elkaar in gesprek te brengen op basis van respect. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, als je maar wel probeert om naar elkaar te luisteren en samen te zoeken naar de best mogelijke oplossingen.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Andréas?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • M.A.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Andreas heeft ons erg geholpen in een lastige situatie. Een conflict in een samengesteld gezin waarbij we allebei geen uitweg meer wisten. Andreas heeft ons met zijn kwalitatief hoogstaande kernwaarde geholpen zoals ; hoop, begrip, geduld, inlevingsvermogen, ‘tussen de regels door’ luisterend, doorzettingsvermogen en zijn frisse blik op de situatie. Praktische tips mee gegeven waardoor we een rust en regelmaat in konden gaan. Ik ben zeer dankbaar hiervoor!

 • Abigail
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb ontzettend veel ondersteuning ondervonden met Andreas als onze mediator! Andreas is erg betrokken, heeft een fijn en openhartige persoonlijkheid. Hij gaf me vertrouwen om vrijuit te kunnen spreken over onze problemen. Hij gaf ons beide evenveel veel ruimte om te spreken , is dus niet partijdig, en is oprecht in zijn adviezen. Hij gaf ons goede ondersteunende begeleiding, wat mij veel rust heeft gebracht in een ingewikkelde relatie problematiek. Ik ben Andreas erg dankbaar!!!