Anja Bogaard

Mediator

 • Expertise

  Allround

 • Werkgebied

  Noord-Holland, Utrecht

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Anja Bogaard

In 1991 ben ik Rechten gaan studeren in Amsterdam. Daarna heb ik verschillende mooie functies gehad: gerechtssecretaris, advocaat en bedrijfsjurist. Met hart en ziel liet ik me op een gegeven moment bijscholen als mediator, met als specialisatie ‘Familie’. Ik vind het prachtig om te zien als er over en weer begrip ontstaat voor ieders belangen. Regelmatig komt er een oplossing die mensen van te voren niet hadden kunnen bedenken!

Naast mediator ben ik extern vertrouwenspersoon van basisscholen en vrijwillig buurtbemiddelaar van de gemeente Stichtse Vecht. Ik ben betrokken, laagdrempelig en schep graag vertrouwen.

Als jurist houd ik het juridische kader goed in de gaten. Mijn specifieke aandacht gaat uit naar een gelijkwaardige behandeling van alle partijen. Ook heb ik me verdiept in de wetenschappelijke therapie EFT (Emotionally Focused Therapy) en in geweldloze communicatie. Hierdoor heb ik veel geleerd over (de gevolgen van) communicatiepatronen en ruziestijlen. Ik sta in alle opzichten voor jullie klaar!

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Anja?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Helen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anja is zeer integer. En daarnaast ook nog eens een zeer prettige persoonlijkheid om mee samen te werken.

 • Nico
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anja Bogaard is als vertrouwenspersoon verbonden aan Stichting PCPO Vechtstreek en Venen. In situaties waar dat nodig was, heeft ze op een zeer discrete en professionele manier dit werk uitgevoerd. Ik zou Anja zeker aanbevelen als mediator of juridisch ondersteuner.