Anoeska Stokvis

Mediator

 • Expertise

  Relationeel

 • Werkgebied

  Gelderland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Anoeska Stokvis

Het is mijn passie om partijen snel weer respectvol met elkaar te laten communiceren. Als verbinder en mens met een groot empathisch vermogen, vind ik luisteren erg belangrijk. En omdat ik praktisch en pragmatisch ingesteld ben, stel ik partijen vlot in staat om tot een goede oplossing te komen.

Tijdens mijn loopbaan als (interim)manager bij verschillende grote bedrijven, Hoofd Juridische Zaken bij het Centrum voor werk en inkomen en voorzitter van de Ontslagadviescommissie, heb ik veel ervaring opgedaan met het oplossen van geschillen. Dit heeft de basis gelegd voor een veelzijdige mediationpraktijk. Naast jurist ben ik registermediator, Rechtbank mediator en Kindercoach bij scheidingen. Zo kan ik iedereen in het gezin op een professionele manier begeleiden.

Ik vind het erg belangrijk om rust en vertrouwen uit te stralen. Daar zet ik me dan ook 100 procent voor in. Daarnaast heb ik relativeringsvermogen en zeggen mensen dat ik een goed gevoel voor humor heb, wat een positieve werking heeft tijdens de mediation.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Anoeska?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Peter
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anoeska heeft onze ingewikkelde scheiding goed en snel geregeld. Door haar duidelijke informatie verstrekking en deskundige begeleiding werd ook de financiële verdeling meteen helder. De scheiding is zeer naar tevredenheid afgerond.

 • Aïsha
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anoeska heeft ons geholpen met een ouderschapsplan. Hoewel er veel boosheid en communicatiestoornissen tussen mij en de andere partij waren, wist Anoeska het doel te bereiken. Ik heb veel gehad aan haar kalmte en duidelijkheid. Ik zou haar bij iedereen aanbevelen.

 • Marjan
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  "Mijn ex-man en ik hebben de mediation van Anoeska als zeer prettig ervaren. Waardoor onze moeilijke beslissing iets draaglijker werd, omdat je hier begrepen en gehoord voelt door Anoeska. Anoeska is een echte mensen mens en gaat daar met de gepaste afstand in mee. Ze voelt feilloos aan hoe de rust te bewaren tijdens deze mediation gesprekken. Wij bevelen haar zeker aan."

 • Iris
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  In een van de heftigste periode van mijn leven, en zeker die van mijn kinderen, heb ik veel steun ontvangen van Anoeska, zowel met het opstellen van een super goed ouderschapsplan en de rest van de afwikkeling van de scheiding. De rust, het vertrouwen en kundigheid die Anoeska met zich mee brengt, maakt zo’n heftig proces een stuk “prettiger”.

 • Dominique
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Toen Anoeska de eerste keer bij ons thuis kwam was er meteen een klik en voelde dat goed en vertrouwd. Anoeska is een warme open persoonlijkheid waarbij je je meteen op je gemak voelt. Anoeska luistert, begeleidt en staat bij met raad, zonder daarbij te partij te trekken. Ik raad haar zeker aan.

 • Iris
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Op de momenten tijdens onze scheiding waarbij er veel emoties waren, wist Anoeska er de juiste draai aan te geven en ons met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dit door ons vooral te laten inzien dat alles rondom de kinderen goed geregeld moest worden, maar ook dat wij als ex-partners weer verder zouden gaan in twee aparte gelukkige levens. Ik ben zeer tevreden over haar hulp en zou Anoeska dan ook zeker iedereen in dezelfde situatie aanbevelen!

 • Klaartje
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anoeska is, tijdens mijn scheiding, zeer belangrijk geweest om alles goed te kunnen regelen. Bij verschillende standpunten heeft ze laten zien dat ze ons beide ondersteunde, waardoor we de voorgestelde middenweg konden bewandelen. Ik ben blij dat Anoeska degene is die ik kan benaderen bij geschillen! Een scheiding is een hel, maar ik heb het niet zo ervaren door de bemiddeling van Anoeska.

 • Leon
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anoeska had oog voor beide belangen en is erg deskundig. Wat wij hadden bedacht, kon zij vanuit haar expertise goed aanvullen. Zo werden ons convenant en ouderschapsplan nog veel beter. Prima jurist en mediator.

 • Ronald
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anoeska is een prettige persoonlijkheid met duidelijk veel ervaring als mediator. Het convenant zat juridisch goed in elkaar en in het ouderschapsplan was alles voor de kinderen uitstekend geregeld. Een baken in een treurige periode. Ik raad haar bij iedereen aan.

 • Samantha
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij waren meteen op ons gemak bij Anoeska en dat was heel prettig. Het was heel fijn dat zij de alimentatie zo snel berekend had, omdat ik dan wist wat ik na de scheiding te besteden had. Anoeska heeft mij ook geholpen met mijn urgentieverklaring zodat ik snel een nieuwe woning had! Ook voor de kinderen was alles keurig geregeld. Anoeska is écht een goede mediator.

 • Martin
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik was sceptisch over de mogelijkheid van mediation en wilde liever naar een advocaat. Door vrienden werd Stokvis Mediation aangeraden en dat is zeer goed bevallen. Ik vond het fijn dat vooraf alle afspraken goed werden doorgenomen, zodat we wisten waar we aan toe waren. De mediator bracht rust in een onoverzichtelijke situatie en dat heeft enorm geholpen om de echtscheiding op een volwassen manier te regelen. Het meest tevreden ben ik over de regeling voor de kinderen. Dat loopt , omdat we dit als prioriteit hebben gesteld. De mediator was en bleef onafhankelijk. Tijdens het proces vond ik dat soms vervelend en wilde ik mijn gelijk halen. Achteraf denk ik dat dit de goede manier was om onze problemen goed aan te pakken. Top mediator!

 • Brenda
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik had op Google een vraag uitstaan voor hulp bij echtscheiding met behulp van een mediator. Anoeska Stokvis nam diezelfde dag nog contact met mij op en er was gelijk een klik. Er werden vanuit haar kant gelijk goede vragen gesteld over mijn situatie en deze kon ik over de telefoon duidelijk schetsen. Ik gaf aan dat ik nog zoekende was naar een mediator en daarbij gaf ze me tips waar ik dan op moest letten. Dat voelde heel goed. Niet iemand die voor eigen 'gewin' gaat, maar ook echt wilt helpen! De andere mediators vielen bij haar in het niets!

 • P. van Herpen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ze komt bij je thuis, avonden, weekenden, maakt niet uit. Afspraken helder en transparant. Zij is heel betrokken, objectief, leeft oprecht mee. Ze weet waar ze het over heeft. Ondanks de verdrietige omstandigheden, hebben we gehuild en gelachen. Zij is iemand die echt voor je klaarstaat, zelfs nadat de scheiding is afgerond, kun je nog met vragen bij haar terecht. Ik heb hele goede ervaringen met haar en ik raad haar zeker bij anderen aan. Onze scheiding is snel en soepel verlopen en alles staat netjes op papier.

 • Nienke P.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Fijne en betrouwbare mediator!

 • Desiree Kuijt
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb Anoeska ervaren als iemand die naar de wensen luistert van haar cliënten. Ze zegt duidelijk wat alles inhoudt en bij vragen legt ze alles uit. Vond het erg prettig dat ze luisterde naar onze wensen wat wij wilden en hoe duidelijk alles uitgelegd is. Wat ik ook erg fijn vind is dat ze niet achterover leunt, maar alles gelijk oppakt om het zo snel mogelijk geregeld te hebben.

 • Jan Pleij
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik ben super blij met de gesprekken met Anoeska. Zij is serieus en direct. Ze begrijpt onze situatie heel erg goed en het was top dat ze alles zo snel had geregeld. Ik had me geen betere mediator kunnen voorstellen. Alsnog super bedankt!