Chiel van Praag

Mediator

 • Expertise

  Relationeel

 • Werkgebied

  Noord-Holland, Utrecht, Flevoland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Chiel van Praag

Ik vind het mooi om met mensen om te gaan en me in hen te verdiepen. Zowel in mijn zakelijke leven als in de privésfeer, ben ik regelmatig gevraagd om te helpen bij spanningen en conflicten. In 2007 ben ik op aanraden van een bevriende advocaat mediation gaan studeren, tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Het geeft mij zoveel voldoening om mensen te helpen wanneer zij zelf geen uitweg meer kunnen vinden. Dat is mijn persoonlijke drive voor het vak van mediaton.

Veel mensen waarderen mijn laagdrempelige, servicegerichte manier van werken. Mijn aanpak is persoonlijk en relaxed. Ik zeg wel eens, ‘ik vind niets gek’. De mediation moet voor alle deelnemers veilig voelen. Daar besteed ik veel aandacht aan, want dan komen de mooiste en soms onverwachte oplossingen binnen bereik. Alle betrokkenen moeten met een goed en positief gevoel de mediation kunnen afsluiten, zodat er een goede toekomst mogelijk is.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Chiel?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Sophie K.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Chiel, dank voor je uitgebereide begeleiding tijdens onze moeizame echtscheiding. Ik weet niet of het zonder jouw hulp was gelukt.

 • Danny K.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb bewondering voor de wijze waarop jij het gesprek tussen mijn ex-vrouw en mi hebt geleid. We waren niet de makkelijskte en toch bleef jij altijd kalm en respectvol.

 • Michelle R.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Duidelijk te merken dat je al veel ervaring hebt. Zowel mijn baas als ik zijn tevreden met de exit zoals die onder jouw leiding tot stand is gekomen. Dank!

 • Marinde O.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  In het begin vwas ik erg sceptisch over mediation. Het hielp dan ook heel erg dat jij zo'n rustig en toegankelijk persoon bent.