Jolanda Kap

Mediator

 • Expertise

  Relationeel

 • Werkgebied

  Zuid-Holland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Jolanda Kap

Wij zijn veertigers, gescheiden, ouders en stiefouders, en in ons nieuwe samengestelde gezin zien we hoe belangrijk het is om een scheiding ‘goed’ te doen. Graag hadden wij bij onze eigen scheiding de kennis gehad we nu toepassen in onze mediationpraktijk. Ieder hebben we onze eigen kracht. Jolanda heeft ervaring als communicatiemanager bij verschillende opdrachtgevers, Wouter heeft ervaring op het gebied van partner-relatietherapie en als behandelaar in de forensische zorg.

Twee mediators horen, zien en weten meer dan één. Daarnaast is de dynamiek aan tafel extra in balans is. Want soms snapt een man een man beter, en een vrouw een vrouw, of andersom. Hierdoor is er evenwicht en harmonie.

Wanneer wij niet werken, gaan wij eropuit met onze oldtimercamper. Het liefst naar een natuurcamping waar we een vuurtje kunnen stoken en de kinderen kunnen vissen en genieten van het buiten zijn. Als wij de dag afsluiten met verhalen rond het kampvuur kan de dag niet meer stuk!

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Jolanda?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Loes
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Los van de verdrietige omstandigheden heb ik onze afspraken als prettig ervaren. Ik heb altijd het gevoel gehad dat de onpartijdigheid bovenaan stond en dat is ook gebleken. Ik denk dat we trots kunnen zijn op het eindresultaat en dat hebben we zeker ook aan jullie te danken.

 • Bart
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Zeer tevreden! We konden snel terecht bij Wouter en Jolanda. Ze hebben goed ingeschat wat we nodig hadden. Hierdoor verliep alles heel snel en efficiënt.

 • Dhr. K. Janssen
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Erg prettig samengewerkt, sterke combinatie als duo aan tafel, goede financiële uitleg en vriendelijk en aardig. Duidelijk, direct en tot the point

 • Anja
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Prima begeleiding. Hebben ons goed aangevoeld waar wij al stonden in het proces en daar erg prettig op geanticipeerd.

 • Susan
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Denken met je mee. Dingen waar je niet meteen aan denkt geven ze aan. En nemen alles goed met je door, dat je het goed begrijpt. Ik heb uitleg van berekeningen wel twee keer gekregen, toen snapte ik het. Erg goed ervaren.

 • Arnold
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Zeer vriendelijk en behulpzaam. We konden bellen als we vragen hadden als we iets niet bergrepen, dat heeft ons goed gedaan. Blij met het resultaat.

 • Kimberley
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Alles waar we mee worstelden hebben door goede uitleg meer betekenis gekregen. Onze communicatie is nu samen beter, dat zorgt voor minder stress. Heel fijn ook voor de kinderen, dank!

 • Jaap
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Toen ik brak tijdens de mediation, toen pas had mijn ex-partner door wat het allemaal met mij deed. We hadden dit nooit samen bereikt. Nu kunnen we door. Heel veel dank.

 • Elise
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Zowel Jolanda als Wouter zijn prettige persoonlijkheden die echt de tijd voor je nemen en ook echt luisteren. Wij hebben veel profijt gehad bij hun mediation.

 • Eric-Jan
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Deskundig, zakelijk en onafhankelijke maar toch ook heel erg betrokken. Waardeer het ook zeer dat ik ook na het afronden van de vaststellingsovereenkomsten terecht konden voor een losse telefonische vraag over de berekeningen, belastingen, toeslagen etc.

 • Iris
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Hoe moeilijk een scheidingsproces ook is, Praktijk Kap brengt rust. Op een hele betrokken wijze waarin ook humor een plek heeft, tot concrete afspraken kunnen komen. Respect daarvoor. Ik ben dankbaar voor de gegeven adviezen en de snelheid van handelen. Leuk was het natuurlijk niet, maar door de deskundigheid werd veel onrust weggenomen. Voor mij/ons de juiste beslissing om deze praktijk te vertrouwen!

 • Suze A.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij zijn echt super geholpen bij onze scheiding. Vanaf onze eerste afspraak was alles duidelijk en omdat wij ook deden wat er van ons gevraagd werd, kon alles snel in gang gezet worden en is de scheiding er al doorheen. Vanaf het kennismakingsgesprek tot de uitspraak heeft het precies 2 maanden geduurd. Verder waren Jolanda en Wouter ontzettend betrokken en wilde alles erg goed verhelderen, voor ons allebei. En de WOW factor is ook het meedenken over de toekomst. TOPPERS dank jullie wel!

 • Cees
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Zonder enig oordeel en vanuit de verwachting dat ieder het beste wil voor de kinderen en zichzelf zijn we op een prettige manier verder geholpen in een moeilijk proces. Dit heeft de scheiding verzacht en geholpen naar gelukkig uit elkaar zijn. De gesprekken met zijn vieren heeft hier zeker toe bijgedragen.

 • Nathelie
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Zeer heldere communicatie, goede voorlichting, heel vlot, trouw in het nakomen van afspraken, toch ook flexibel en maatwerk. Echt als een steun ervaren in een zo'n moeilijke en onzekere tijd.

 • Frank C.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Deze vorm van mediatie paste precies bij de wensen van mij en mijn inmiddels ex-partner. De gesprekken met zijn vieren heb ik als zeer prettig ervaren. Juist Wouter begreep mij goed en wist dit te vertalen naar mijn ex-partner. Deskundig geholpen, en erg vriendelijk!