Lida Zoelman

Mediator

 • Expertise

  Allround

 • Werkgebied

  Groningen

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Lida Zoelman

Als MfN-familiemediator, KIES-coach (Kinderen In Echtscheiding Situatie) en Kindbehartiger help ik jullie om naar oplossingen te zoeken in het belang van alle partijen. Ik werk nauw samen met een financieel specialist, advocaat en notaris waardoor ik jullie van A tot Z kan begeleiden. Ook als de scheiding al langer geleden is, sta ik voor jullie klaar. Ik gebruik dan de methode ‘SCHIP’ die uit vijf stappen bestaat: Samenkomen, Conflict en verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners.

Ik heb speciale aandacht voor kinderen. Zij kunnen bij mij terecht met hun emoties, vragen en verdriet; voor, gedurende en na de scheiding. Is er sprake van ADHD, ADD, autismespectrumstoornis en/of borderline? Ook dan kan ik uitstekend begeleiden. Als jobcoach heb ik veel ervaring met deze problematiek.

In een rustige, gemoedelijke sfeer wordt alles bespreekbaar. Ik ga overzichtelijk te werk, waardoor rust en ruimte ontstaat in een vaak hectische, complexe periode.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Lida?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Anna
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Lida was er voor ons hele gezin, die wist te luisteren wat onze angsten en onzekerheden waren. En dit goed dit goed wist weer te geven in onze convenanten

 • Pieter P.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Wij wilden graag een snelle scheiding. Maar Lida liet ons zien, dat na een lang huwelijk er ook een soort van verliesverwerking bij komt kijken. Hierdoor hebben wij op een goede manier onze scheiding vorm gegeven en konden wij terug kijken op mooie jaren samen.