Maaike Rautenberg

Mediator

 • Expertise

  Relationeel

 • Werkgebied

  Midden-Nederland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Maaike Rautenberg

Ik heb een achtergrond in de zorg en ben in 2017 MfN-registermediator geworden. Sinds 2020 ben ik ook familiemediator. Het vak van mediator past mij als een jas. Mijn kracht zit hem in het aanvoelen van wat er in de onderstroom speelt, en dat naar boven halen. Daardoor komt op tafel wat er daadwerkelijk speelt en wat mensen echt belangrijk vinden.

In de mediations richt ik mij allereerst op het verbeteren van het contact en de communicatie tussen mensen, om die kloof kleiner te maken. Daarbij geloof ik dat elke wrijving of elk conflict in de kern ontstaat doordat we ons niet gezien, gehoord of gewaardeerd voelen.

Ik maak rationele en emotionele zaken helder, waardoor mensen inzicht krijgen in hun drijfveren en in die van de ander. Hierdoor komt er weer ruimte om naar oplossingen te zoeken. Dat geeft energie en hoop voor de toekomst.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Maaike?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Marja
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb Maaike als een zeer ervaren, professioneel en vooral invoelend persoon leren kennen. Zij wist op mooie wijze toch alle belangrijke zaken op tafel te krijgen. Een warme persoonlijkheid!

 • K.S.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb Maaike leren kennen als een betrokken mediator. Maaike gaat zorgvuldig om met moeilijke situaties en wil daarbij beide kanten van het verhaal horen en aandacht geven. Dat geeft vertrouwen. Het uitwisselen van feedback met Maaike op een open en respectvolle manier, heb ik als prettig ervaren.