Ruud Serraarens

Mediator

 • Expertise

  Financieel

 • Werkgebied

  Zuid-Holland

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Ruud Serraarens

Als mediator vind ik het erg belangrijk om, naast wat er op zakelijk gebied geregeld moet worden, licht te werpen op het menselijke aspect van de echtscheiding. Ofwel: de emotie, de rouw en het verlies. Ik maak me sterk voor rechtvaardigheid en tolerantie. Iedere echtscheiding is anders, maar samen moeten we afspraken maken die eerlijk zijn en een solide basis vormen voor de toekomst. Ik help om jullie echtscheiding in alle harmonie te regelen en om afspraken te maken waarin jullie beiden je kunnen vinden.

Ik hou van de Spaanse cultuur en in mijn vrije tijd speel ik Padel, een racketsport uit Spanje waarbij het gaat om inzicht, geduld en teamwork. De kernwaarden van deze sport zijn eigenlijk hetzelfde als binnen mijn mediationpraktijk: ‘Alleen gaat u sneller, samen komt u verder’.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Ruud?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Romy
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Goed ondersteund in zware tijd Ik vond het een emotioneel zware tijd en Ruud heeft ons daar heel goed in ondersteund. Hij heeft echt een luisterend oor en hield ons goed bij de les van wat er geregeld moest worden. Dankjewel!

 • Kevin
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Een financieel- en scheidingsexpert in 1 Wij maakte ons enorm zorgen over onze financiële situatie na de scheiding en waren daarom meer op zoek naar iemand die ons daarin kon ondersteunen. Ruud had precies de financiële kennis en expertise die wij nodig hadden! Hij is twee keer bij ons thuis geweest voor een gesprek en heeft hierin alles voor helder uit kunnen leggen. Wij wisten daarom al voor de scheiding definitief was tot in detail waar we aan toe waren. Ik kan Ruud dus zeker aanbevelen voor iedereen die met name op financieel gebied goede begeleiding zoekt.

 • Laurens
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Goede balans tussen kennis en gespreksleider Ruud heeft een goede balans in juridische kennis en vaardigheden als gespreksleider waardoor je met hem echt stappen kan maken binnen de scheidingsprocedure.

 • Marielle
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Goed begeleid met name voor onze kinderen We hadden veel vragen over onze woning, de inboedel, geld maar boven alles onze kinderen. We wilde dat er zo min mogelijk voor ze zou veranderen maar hadden geen idee hoe we dit aan moesten pakken. Ruud is wat dat betreft van alle markten thuis. Hij wist voor ons duidelijk te maken waar we recht op hadden maar heeft met name voor onze kinderen een heel transparant en sterk ouderschapsplan op weten te stellen. Dankjewel voor de fijne begeleiding.