Geregistreerd partnerschap ontbinden in Breda

De procedure voor het ontbinden van een geregistreerd partnerschap in Breda lijkt veel op een echtscheidingsprocedure. Ook voor het ontbinden van een geregistreerd partnerschap moet namelijk een document worden opgesteld waarin alle afspraken vastliggen.  Je kunt je geregistreerd partnerschap online laten ontbinden, maar je kunt ook een beroep doen op een mediator of advocaat in Breda.

Jij en je partner hebben zelf de mogelijkheid om te kiezen welke procedure bij jullie situatie past, al zijn er wel een aantal beperkingen. Zo is online ontbinden niet mogelijk als jullie minderjarige kinderen hebben. Het opgestelde ouderschapsplan moet namelijk gecontroleerd worden door de rechter. En een mediationtraject kan alleen als beide partners bereid zijn om hier vrijwillig aan mee te werken.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de procedure die het beste bij jouw situatie past? Op Rechtsinfo kun je eenvoudig informatie vinden over de verschillende mogelijkheden en aanbieders met elkaar vergelijken.

Wil je persoonlijke hulp?

Kies de hulp die het beste bij jouw situatie past

Hulp bij scheiden