Geregistreerd partnerschap ontbinden in Eindhoven

Wil je je geregistreerd partnerschap ontbinden in Eindhoven? Dan komt er best veel op je af, er moet immers een hoop geregeld worden. De procedure van een ontbinding lijkt erg veel op die van een echtscheiding. Ook bij het ontbinden van een geregistreerd partnerschap moet een document worden opgesteld waarin jullie alle afspraken rondom de ontbinding vastleggen. Denk hierbij aan wie er in de woning blijft wonen en hoe bepaalde spullen worden verdeeld.

Hoe de procedure er precies uitziet, kun je voor een deel zelf bepalen. Jij en je partner kunnen er namelijk voor kiezen om het geregistreerd partnerschap online te laten ontbinden, maar het is ook mogelijk om juridische hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld van een mediator of advocaat.

Welke procedure je het beste kunt kiezen, hangt af van jouw situatie. Online ontbinden is bijvoorbeeld niet mogelijk als jullie minderjarige kinderen hebben. In dat geval moet er namelijk ook een ouderschapsplan opgesteld worden en dit plan moet goedgekeurd worden door de rechter.

Vraag je je af welke procedure het beste bij jouw situatie past? Op Rechtsinfo lees je meer over de verschillende procedures en kun je aanbieders met elkaar vergelijken.

Wil je persoonlijke hulp?

Kies de hulp die het beste bij jouw situatie past

Hulp bij scheiden