Geregistreerd partnerschap ontbinden in Zwolle

Jij en je partner wonen in Zwolle en besluiten om een punt te zetten achter jullie relatie. Als jullie een geregistreerd partnerschap hebben, moet dit ontbonden worden om jullie relatie ook op papier te beëindigen. De procedure die daarbij hoort, lijkt veel op een echtscheidingsprocedure. Net als bij een echtscheiding moeten jullie namelijk een document opstellen met al jullie afspraken over de verdeling van bijvoorbeeld de woning, inboedel en jullie vermogen.

Het opstellen van zo’n document is altijd verplicht, maar hoe de procedure er verder uit ziet, kun je deels zelf invullen. Als jij en je partner zelf alle afspraken kunnen maken en documenten invullen, kun je de ontbinding in de meeste gevallen online afhandelen. Maar het kan ook zo zijn dat jullie hulp nodig hebben bij het maken van afspraken of er zelfs helemaal niet uit komen samen. Je zult dan een beroep moeten doen op een mediator of advocaat in Zwolle.

Hoe de procedure voor de ontbinding van je geregistreerd partnerschap eruit gaat zien, is dus afhankelijk van je persoonlijke situatie. Rechtsinfo helpt je graag in jouw keuze voor een bepaalde procedure en helpt je om aanbieders te vergelijken.

Wil je persoonlijke hulp?

Kies de hulp die het beste bij jouw situatie past

Hulp bij scheiden