Samenlevingscontract ontbinden in Maastricht

Het ontbinden van een samenlevingscontract in Maastricht hoeft gelukkig niet lang te duren. Waarschijnlijk wil je deze periode snel achter de rug hebben en vaak kan dat dus ook. In veel samenlevingscontracten is namelijk opgenomen dat het contract eindigt als jullie niet meer op hetzelfde adres wonen en er een aangetekende brief is verstuurd naar je ex-partner.

Staat deze afspraak ook in jouw samenlevingscontract? Dan kunnen jij en je partner de ontbinding vervolgens makkelijk online afhandelen. Jullie stellen dan zelf een document op met alle afspraken over bijvoorbeeld jullie woning, inboedel en vermogen.

Er zijn helaas ook situaties waarbij het niet mogelijk is om de ontbinding online te regelen. Bijvoorbeeld als het jou en je ex-partner niet lukt om samen afspraken te maken, in dat geval moeten jullie beiden een eigen advocaat inschakelen. Of als jullie minderjarige kinderen hebben. Een rechter moet in dat geval naar het opgestelde ouderschapsplan kijken.

De exacte procedure hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Op Rechtsinfo vindt je meer informatie over de mogelijkheden en kun je eenvoudig aanbieders van juridische hulp met elkaar vergelijken.

Wil je persoonlijke hulp?

Kies de hulp die het beste bij jouw situatie past

Hulp bij scheiden