Samenlevingscontract ontbinden in Utrecht

Wonen jij en je partner in Utrecht en hebben jullie besloten dat jullie je samenlevingscontract willen ontbinden? Dan kan dat in de meeste gevallen gelukkig snel geregeld worden.

In veel samenlevingscontracten is namelijk opgenomen dat het contract eindigt als jij en je ex-partner niet meer op één adres wonen en er een aangetekende brief is verstuurd naar je ex-partner. Het enige wat jullie vervolgens hoeven te doen is online de documenten invullen waarin jullie gemaakte afspraken staan. De ontbinding kan dan snel geregeld worden.

In sommige gevallen komt er iets meer kijken bij het ontbinden van een samenlevingscontract. Bijvoorbeeld als jullie minderjarige kinderen hebben. Er zal dan een ouderschapsplan opgesteld moeten worden en dit plan moet goedgekeurd worden door de rechter. Of misschien hebben jullie wat hulp nodig bij het maken van afspraken over bijvoorbeeld de woning of de inboedel, dan kan het handig zijn om een mediator of advocaat in Utrecht in te schakelen.

De precieze procedure hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Je kunt op Rechtsinfo meer informatie vinden over de verschillende procedures en meteen aanbieders van juridische hulp met elkaar vergelijken.

Wil je persoonlijke hulp?

Kies de hulp die het beste bij jouw situatie past

Hulp bij scheiden