Samenlevingscontract ontbinden in in Zwolle

Als jij en je partner in Zwolle wonen en jullie samenlevingscontract willen ontbinden, kun je dit op verschillende manieren regelen. Wat in ieder geval moet gebeuren is het opstellen van een document met afspraken. Jullie zullen namelijk opnieuw afspraken moeten maken, bijvoorbeeld over de verdeling van de woning en de inboedel.

In de meeste samenlevingscontracten is opgenomen dat het contract eindigt als jij en je ex-partner niet meer samenwonen en er een aangetekende brief is verstuurd naar je ex-partner. Als die afspraak ook in jouw samenlevingscontract is opgenomen, kan de ontbinding meestal online geregeld worden.

Dat houdt in dat jij en je ex-partner samen afspraken maken en de documenten invullen. Hier komt dus veel zelfstandigheid bij kijken. Het is ook goed denkbaar dat je dat net een brug te ver vindt en wat hulp wilt bij het maken van afspraken of het invullen van de documenten. Bij het online ontbinden van je samenlevingscontract kun je kiezen voor hulp op afstand, maar je kunt ook een mediator in Zwolle inschakelen om te helpen bij het maken van afspraken.

Rechtsinfo helpt je om te bepalen welke procedure het beste bij jouw situatie past en laat je eenvoudig aanbieders met elkaar vergelijken.

Wil je persoonlijke hulp?

Kies de hulp die het beste bij jouw situatie past

Hulp bij scheiden