Bedrijf starten

Om een onderneming te starten kun je het beste gestructureerd te werk gaan en een stappenplan afwerken. Deze stappen neem je op in je ondernemingsplan.  Dat ondernemingsplan heb je ook nodig als je je onderneming gefinancierd wilt krijgen door een externe partij, zoals een bank. Die wil snel een beeld kunnen krijgen van je product of dienst, de markt waarop je die verkoopt, de klanten die je voor ogen hebt en je plan van aanpak om succes te boeken.

Een bestaand bedrijf overnemen is een manier van ondernemen die een grote kans van slagen heeft omdat het bestaande bedrijf zich in de praktijk meestal al bewezen heeft. De algemene verwachting op dit moment is dat er de komende jaren veel ondernemingen verkocht gaan worden als gevolg van de vergrijzing. Er zijn verschillende websites waar deze bedrijven te koop staan aangeboden.

Heb je een WW-uitkering en wil je starten met ondernemen? Dan kun je gebruik maken van de startersregeling. De komende jaren gaat de startersregeling aangepast. De Nederlandse overheid is van plan om het voor ondernemers vanuit een WW-uitkering overzichtelijker te maken hoeveel je van de starterslening precies als lening moet terugbetalen aan de Nederlandse overheid.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Pagina's onder Bedrijf starten: