Een letselschade advocaat, jurist of letselschaderegelaar?

Als je letselschade hebt, bijvoorbeeld door een verkeersongeval, medische fout of een bedrijfsongeval, dan is het belangrijk dat iemand je helpt bij het regelen van de aansprakelijkheid en letselschadevergoeding. Een belangenbehartiger is belangrijk omdat een letselschadezaak complex is en je vaak tegenover een grote verzekeraar staat die zijn rechten en plichten goed kent. Iemand die opkomt voor je belangen en goed op de hoogte is van de wetgeving rondom aansprakelijkheid en letselschade is dan ook noodzaak.

Wie kan het je het beste vertegenwoordigen: een advocaat, jurist of letselschaderegelaar?

De letselschade advocaat

Een letselschade advocaat kan je helpen bij een letselschade zaak en kan dat ook bij een procedure voor de rechter. Een advocaat heeft namelijk na het behalen van zijn rechtenstudie nog een speciale opleiding gevolgd tot advocaat. Hierna volgt een advocaat nog een gespecialiseerde opleiding om specialist te worden binnen de letselschade en mag hij zich letselschade advocaat noemen en zich aansluiten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Deze belangenbehartiger is dus goed op de hoogte van alle wetten en regels bij
letselschade.

Letselschade jurist en letselschaderegelaar

Een jurist gespecialiseerd op het gebied van letselschade heeft ook een rechtenstudie afgerond, maar heeft daarna niet de opleiding tot advocaat gevolgd. Een jurist mag je daarom niet in een procedure bij de rechtbank vertegenwoordigen. Wel volgt een letselschade jurist nog een specifieke opleiding richting de letselschade. Een letselschaderegelaar heeft tot slot geen rechtenstudie als achtergrond, maar vaak wel een opleiding op het gebied van letselschade.

Wie moet je inschakelen bij letselschade?

Vaak kunnen de kosten voor juridische bijstand verhaald worden op de tegenpartij, mits de juridische kosten redelijk zijn. Als het vrij zeker is dat de letselschade zaak afgerond kan worden zonder een procedure bij de rechtbank, dan kun je een letselschade jurist of een letselschaderegelaar inschakelen om je te helpen. Bij juridisch complexe zaken is een letselschade jurist verstandig, vanwege zijn achtergrond. Vaak zijn deze rechtshulpverleners goedkoper dan een advocaat. Bestaat er echter een kans dat de rechter over de zaak moet beslissen, dan is het verstandig een letselschade advocaat in de arm te nemen.

Tot slot is het belangrijker dat je belangenbehartiger het Keurmerk Letselschade mag dragen. Zo weet je zeker dat je advocaat, jurist of letselschaderegelaar ervaring en kennis heeft op het gebied van letselschade. Zij worden namelijk regelmatig getoetst op het gebied van deskundigheid, onafhankelijkheid, transparantie en communicatie.

[ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheidingsprofs banner | Scheiden in goed overleg zonder advocaat.
Gerelateerde pagina's: