Letselschade Advocaat

Alle letselschade advocaten

Wat je moet weten over letselschade

Letselschade is lichamelijke of geestelijke schade die is ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval, een medische fout of een misdrijf. Letselschade valt onder het aansprakelijkheidsrecht, omdat de benadeelde recht heeft op vergoeding van de letselschade als een ander aansprakelijk is. In sommige gevallen is het...lees meer ook mogelijk dat, behalve het slachtoffer, ook derden in aanmerking komen voor schadevergoeding. Dit kan gebeuren als iemand kosten heeft gemaakt ten behoeve van het slachtoffer, bijvoorbeeld door het betalen van de ziekenhuisregeling. Ook is het mogelijk dat anderen dan de direct benadeelde aanspraak kunnen maken op schadevergoeding in het geval van shockschade. Iemand kan in aanmerking komen voor een vergoeding van shockschade als diegene een ongeval heeft waargenomen of direct geconfronteerd is met de ernstige gevolgen daarvan. klap in

Letselschade in het kort

  • Lichamelijke of geestelijke schade die is ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval, medische fout of misdrijf
  • Valt onder het aansprakelijkheidsrecht
  • In sommige gevallen is het ook mogelijk dat, behalve het slachtoffer, ook derden in aamerking komen voor schadevergoeding

Meer over letselschade

Letselschade Advocaat

Als we het hebben over letselschade, hebben we het over alle soorten lichamelijke of geestelijke schade die je kunt oplopen bij een ongeval. Dat kan een verkeersongeval zijn, of een ongeval op het werk, of iets dat je overkomt tijdens het sporten of het klussen. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Het kan bijvoorbeeld ook ten gevolge zijn van een medische fout. En dat laatste is een belangrijk woord in deze context: “fout”. Bij wie ligt de fout voor het ongeval? Of in juridische termen: wie is aansprakelijk?

Om dat te bepalen, heb je een letselschade advocaat nodig. Want op de opgelopen schade moet wel een bedrag geplakt worden. Daar kan bijvoorbeeld ook inkomstenverlies in meegenomen worden omdat je door de blessure niet kan gaan werken. Moeilijker wordt het als er een cijfer op emotionele schade geplakt moet worden. Maar letselschade advocaten zijn specialisten in dat vakgebied. Daarom doe je er goed aan daar ook gebruik van te maken.

Op deze pagina vind je alvast een lijst van alle letselschadeadvocaten in Nederland. Zij geven juridische bijstand bij het samenstellen van een zaak om de dader aansprakelijk te stellen. Een schadevergoeding kan dan gevorderd worden van de schuldige partij. Het lijkt evident dat je moet krijgen waar je recht op hebt. Maar wat dat is en hoeveel dat bedraagt, zijn vragen voor een letselschade advocaat.

Alle Letselschade Advocaten

Rechtsinfo.nl werkt samen met een selectie geregistreerde advocaten. Zoek hieronder naar een aangesloten Letselschade advocaat bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

160 resultaten

Rechtsinfo Logo
Onafhankelijk. Transparant. Eerlijk.

Over Rechtsinfo

Met een netwerk van advocaten en een uitgebreide artikelendatabase, biedt rechtsinfo.nl hulp bij alle juridische vraagstukken waar je in het dagelijkse leven tegenaan kunt lopen. Via rechtsinfo.nl maak je snel en gemakkelijk een afspraak met een van onze advocaten. Met de garantie dat je afspraak binnen 24 uur wordt bevestigd.

Wist je dat...
...je bij Rechtsinfo altijd binnen 24 uur, na het aanvragen van je afspraak, antwoord krijgt?