Bemiddeling bij scheiden

Eenvoudig, snel en kostenbesparend
Wellicht is online scheiden dan de oplossing voor jouw

De periode die aanbreekt vanaf het moment dat je besluit te scheiden, is vaak emotioneel voor beide partners. Maar naast de emotionele kant van een echtscheiding, is er ook een zakelijke kant: jullie moeten afspraken maken. Dit kan echter heel lastig zijn wanneer jullie veel ruzie hebben, elkaar dingen verwijten en niet goed naar elkaar luisteren. Lukt het jullie niet om goede afspraken te maken, dan kan een rechter beslissingen nemen voor jullie.

Scheidingsprofs logo

Snel en kundig scheiden voor een vast bedrag zonder advocaat!

Bemiddeling voorkomt dat je naar de rechter moet. Dat scheelt je niet alleen tijd en geld. Het zorgt ook dat je zelf invloed hebt op de afspraken die je maakt. Bemiddeling kan al vanaf €749,- p.p.

Bekijk ons volledige aanbod
maurice Wijmans

WIJ STAAN VOOR

 • onpartijdig Onpartijdig
 • Vast bedrag Vast tarief
 • termijnen Termijnen mogelijk

 • Veelgestelde vragen

  Hoe werkt bemiddeling bij een echtscheiding?

  De bemiddelaar is altijd onafhankelijk en kiest geen partij voor één van beide partners. Wel zorgt de bemiddelaar ervoor dat jullie allebei je verhaal kunnen vertellen en dat jullie naar elkaar luisteren. In een eerste gesprek zal de bemiddelaar uitleggen hoe de bemiddeling in zijn werk gaat en leggen jullie afspraken vast, bijvoorbeeld dat de gesprekken vertrouwelijk zijn. Vervolgens moet het conflict blootgelegd worden: wat zijn jullie standpunten en belangen? Het gaat dus niet direct om het maken van afspraken, maar eerst moeten jullie elkaar gaan begrijpen. In de volgende fase dragen beide partners oplossingen aan die voor allebei een toegevoegde waarde hebben. De oplossingen die voor jullie beide werkzaam zijn worden tot slot vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

  Hoe voorkom je een strijd voor de rechter?

  Het nadeel is dat een strijd bij de rechter uiteindelijk slechts één winnaar kent en dus ook een verliezer. Hoewel je beide denkt gelijk te hebben, kan de rechter maar één iemand gelijk geven. Dit zal jullie onderlinge verhouding alleen maar doen verslechten. Daarnaast is een (langdurige) procedure bij de rechter erg kostbaar. Het is daarom beter om al voor jullie naar de rechter stappen afspraken te maken. Lukt het jullie niet om samen goede afspraken te maken, dan kan echtscheidingsbemiddeling uitkomst bieden.

  Online scheiden met Netjes Scheiden

  Wanneer u een advocaat in de arm neemt tijdens een scheiding bent u al snel €3000,- kwijt.
  Met een online scheiding bent u een stuk voordeliger uit.

  Daarnaast zorgt een online scheiding ervoor dat je in een veel kortere tijd van elkaar gescheiden bent.
  Je weet namelijk al wat je wilt en kunt hierdoor een hoop tijd besparen. Met een online scheiding ben
  je in gemiddeld 4 á 5 weken van elkaar gescheiden.

  netjesscheiden

  Partner van Rechtsinfo

  Waarom kiezen voor Netjesscheiden?

  Gratis documenten
  Snel afgewikkeld
  Betaalbaar

  Meer informatie


  Waarom echtscheidingsbemiddeling?

  Bemiddeling bij een scheiding tussen twee partners wordt ook wel mediation genoemd. De bemiddelaar of mediator begeleidt jullie om samen naar een oplossing te zoeken. Er wordt gekeken naar de belangen van beide partners en jullie krijgen beide de kans te verwoorden wat jullie willen. Het voordeel is dat jullie alle twee achter de gemaakte afspraken staan. Dit vergroot de kans dat de afspraken daadwerkelijk worden nagekomen. Daarnaast ligt het uurtarief van een echtscheidingsbemiddelaar over het algemeen lager dan die van een advocaat en verloopt het proces sneller dan een gerechtelijke procedure. Voorwaarde voor het slagen van echtscheidingsbemiddeling is dat je beide de wil hebt om tot goede afspraken te komen.
  Met het document met afspraken kan een advocaat vervolgens een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechter.

   

  Waarom een echtscheidingsadvocaat?

  Ga je scheiden dan is het verstandig een advocaat te kiezen die veel ervaring heeft op het gebied van echtscheidingen. Een echtscheidingsadvocaat focust zich op echtscheidingen en heeft hierover veel kennis in huis. Het voordeel is dat het proces daardoor sneller kan verlopen. Als jullie samen, eventueel met hulp van een echtscheidingsmediator, afspraken hebben gemaakt, dan hebben jullie maar één advocaat nodig om de scheiding aan te vragen bij de rechtbank. Scheiden zonder advocaat is niet mogelijk. Komen jullie er niet uit, dan moeten jullie beide een advocaat in de arm nemen. Een echtscheidingsadvocaat kan je tijdens dit proces juridisch bijstaan.

  Lees ook

  Scheiden
  Alimentatie en scheiden
  Echtscheidingsconvenant
  Scheiden zonder advocaat
  Stappenplan echtscheiding

  [ VRAAG EEN JURIDISCH EXPERT ]

  Stel hier geheel vrijblijvend uw vraag aan één van onze juridische experts zal u zo snel mogelijk antwoord geven .

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Pagina's onder Bemiddeling bij scheiden: