Mediator Rotterdam

Juridisch experts zijn er in Nederland veel. Wanneer je gaat scheiden dan spelen daarin vaak specifieke zaken een rol. Op Rechtinfo.nl kun je het aanbod van experts op gebied van echtscheidingsmediation vergelijken, zodat je een goede keuze kunt maken voor de bemiddelaar die het beste bij jouw situatie past.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Geert Tomlow

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Maurice Wijmans

maurice wijmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Richard Gregoire

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Vincent Wijmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Zuid-Holland

Direct advies

Wim Folmer

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Provincie Zeeland en omgeving

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Steeds meer mensen gaan scheiden in Rotterdam

In Rotterdam is het aandeel gescheiden inwoners de laatste 10 jaar toegenomen, dat is overigens een generieke ontwikkeling wat terug te zien is in de meeste steden van ons land. Een toename van het aantal gescheiden mensen als aandeel van de totale bevolking zie je in vrijwel elke gemeente. Met ruim 3% van de bevolking is het aandeel gescheiden mensen in Staphorst het laagste van Nederland. Rotterdam met een gemiddelde van 11,7 gescheiden mensen op iedere 100 inwoners, zit daar een stuk boven. Rotterdam ligt qua aandeel echtscheidingen niet ver verwijderd van koploper Heerlen.

Wat houdt scheiden allemaal in?

Scheiden omvat een brede thematiek ten aanzien van te nemen beslissingen. Het is gericht op de toekomst en betreft onder andere afspraken over financiën, inkomen, hypotheek, woonhuis en verdeling van de roerende zaken. Het is een hele klus om daarin gezamenlijk tot overeenstemming te komen aangezien emotionaliteit het scheidende stel in deze fase nogal eens in de weg kan zitten. Omdat er zoveel bij komt kijken en je alle zaken ook nog eens in een kort tijdsbestek moet regelen, is een echtscheiding tamelijk stressvol.

Een beladen onderwerp in veel echtscheidingen heeft betrekking op het regelen van de financiële situatie van de kinderen. Als ouders zijn jij en je (ex)partner verplicht om je kinderen in Rotterdam tot de leeftijd van 21 jaar financieel te verzorgen. Meestal is er een alimentatiegerechtigde ouder die tot de 18e verjaardag van het kind alimentatie ontvangt van de andere ouder. Daarna kan het kind ervoor kiezen om de alimentatie voortaan zelf te ontvangen.

Conflicten over de draagkracht van ouders maar ook over het vaststellen van de financiële behoeften, ontstaan snel. Iedereen kijkt anders tegen dergelijke onderwerpen aan en hoewel (ex)partners vrijwel altijd het beste willen voor hun kind, kan er vrij snel onenigheid ontstaan over de financiële ontzorging en ook over de zorgverdeling. Een mediator kan gelukkig helpen bij het opstellen van een gedegen ouderschapsplan waar beide ouders volledig achter kunnen staan.

Hulp in de vorm van bemiddeling bij echtscheiding

Mediation is een vorm van juridische bemiddeling bij echtscheiden die erop gericht is om de gezamenlijke belangen te behartigen. Deze methode is uiterst geschikt wanneer je nog ‘on speaking terms’ bent met elkaar. De mediator begeleidt het proces en kaart inhoudelijke aspecten aan die moeten worden geregeld. De keuze over de wijze waarop dat gebeurt, laat hij bij de partners gezamenlijk. Daardoor voelt mediation niet als een onderhandelingstraject maar als een proces waarin je samen tot een overeenkomst komt. In sommige gevallen wordt deze dienst nog gesubsidieerd door de overheid ook.

Hoe maak je de beste keuze voor een bepaalde mediator in de regio Rotterdam?

Met behulp van de vergelijkingstool van Rechtsinfo zet je gemakkelijk verschillende mediators op een rijtje. Zo kan je hen in één oogopslag vergelijken op basis van onder andere expertise en klanttevredenheid. Ook geeft iedere bemiddelaar aan wat zijn of haar specifieke expertise is in de afwikkeling van echtscheidingen. Sommige dienstverleners hebben bijvoorbeeld affiniteit met hele bijzondere onderwerpen zoals de verdeling van een kunstcollectie. Als zoiets in jouw geval speelt, kies je natuurlijk voor die mediator. Of ga voor een snelle online variant van mediation. Dan wordt de echtscheiding snel én prettig geregeld.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag