Mediator Flevoland

Geschikte mediator uit Flevoland selecteren voor juridische hulp

Wanneer jij en je partner hebben besloten te gaan scheiden, zul je behoefte hebben aan juridische bijstand zoals echtscheidingsmediation. Het aanbod daarin in Nederland is groot en divers, maar die ruime keuze maakt het niet makkelijker om te kiezen met wie je in zee moet gaan. Het is een uitdaging om een duidelijk overzicht te krijgen in de verschillende expertises van juridisch dienstverleners. Dankzij de vergelijkingstool van Rechtsinfo kun je de verschillende mediators makkelijk op een rijtje zetten.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Bert le Blanc

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Holland, Utrecht, Flevoland

Direct advies

Harm van Vechgel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland

Direct advies

Mike Lap

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Flevoland, Gelderland. Overijssel, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Scheiden in de provincie Flevoland

Flevoland kent een sterke ontwikkeling voor wat betreft het aantal gescheiden inwoners als percentage van het totaal aantal volwassen inwoners. In steden als Almere en Lelystad ligt dat percentage rond de 12%, maar ook in de andere gemeenten in Flevoland is het percentage hoog. Het relatieve aandeel van gescheiden personen in de totale bevolking in Flevoland is al lange tijd hoog. In de laatste 10 jaar is het bovendien significant groter geworden. Hoewel een scheiding je een sterk gevoel van eenzaamheid kan geven, maakt dit duidelijk dat je absoluut niet de enige bent die dit in Flevoland overkomt.

In vergelijking met de andere provincies in Nederland, wonen in Flevoland de minste inwoners. Ongeveer de helft daarvan woont in Almere, de andere helft woont verspreid door de provincie. Wanneer jullie woonachtig zijn in Flevoland, kan het dus best lastig zijn om geschikte begeleiding te vinden die ook bij u buurt werkzaam is. Gelukkig zijn er in Flevoland diverse mediators actief die kunnen bemiddelen in jullie echtscheiding, Rechtsinfo zet ze overzichtelijk op een rij.

Je kunt wat hulp gebruiken: mediation

Wellicht heb je het gevoel dat je er alleen voor staat gedurende het echtscheidingsproces, terwijl je samen als partners oplossingen moet vinden voor complexe zaken rondom financiën, kinderen en verdeling van bezittingen. Een echtscheidingsmediator helpt jullie hierbij. 

Mediation richt zich op het geven van structuur tijdens het echtscheidingsproces. De bedoeling is dat jullie samen met de mediator aan tafel gaan om nader tot elkaar te komen ten aanzien van alle vraagstukken waarvoor een oplossing moet komen.

Bemiddeling die leidt tot een bevredigend proces

De mediators die zich op dit platform presenteren, streven een proces na wat erin resulteert dat jullie beiden het gevoel zullen hebben dat je achter de genomen beslissing staat, ook als de oplossing uiteindelijk niet exact is wat je aanvankelijk in gedachten had. Geen enkele scheiding is hetzelfde, daarom is het goed om een mediator in Flevoland te zoeken die affiniteit heeft met jullie persoonlijke situatie, vooral wanneer er specifieke zaken een rol spelen binnen jullie huwelijk. Als voorbeeld kun je denken aan het gedeelde eigenaarschap van een kostbare kunstcollectie die lastig te verdelen is. Bedenk dus vooraf goed welke aspecten er in jullie echtscheiding van belang zijn en bepaal welke scheidingsmediator op dit platform daar het beste bij past. Zo zorg je voor een bevredigend proces van waaruit jullie beiden soepel uit elkaar kunnen gaan.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag