Mediator Friesland

Vergelijker om een geschikte mediator uit Friesland te kiezen voor juridische ondersteuning

Wanneer je niet thuis bent in de juridische wereld, is het lastig om een juridisch dienstverlener te vinden die goed bij je past. Qua prijs en expertise loopt het aanbod van diensten behoorlijk uiteen, zo ook op het gebied van echtscheidingsmediation. Gelukkig heeft Rechtsinfo een vergelijkingstool voor je ontwikkeld waarin de aanbieders met elkaar worden vergeleken op een groot aantal aspecten. Dat helpt je bij het maken van de juiste keuze voor een mediator in geval van een scheiding.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland

Direct advies

Henk Meijer

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Scheiden in de provincie Friesland

Scheiden in de provincie Friesland

Het aantal gescheiden bewoners als percentage van het aantal volwassen inwoners ligt in de meeste gemeenten in Friesland tegenwoordig zo rond de 8%. Dat is relatief hoog in vergelijking met andere gebieden in Nederland. 10 jaar geleden lag dat percentage zo’n 2% lager. Scheiden in Friesland is dus niet ongewoon en de hulp inroepen van een mediator ook niet.

Bewoners in Friesland worden veelal gekenmerkt door een zekere mate van nuchterheid, waarbij ‘ja zeggen’ ook ‘ja doen’ is. Echter kenmerkt een scheiding zich door een uiterst grote mate van gevoeligheid, waardoor het toch lastig kan zijn om samen tot praktische afspraken te komen. Er kan dan gekozen worden om gebruikt te maken van bemiddeling die we ook wel echtscheidingsmediation noemen. In de provincie Friesland is een groot aantal mediators actief.

De uitdagingen rondom scheiden

Soms is scheiden echter nu eenmaal de beste oplossing. Wanneer je niet meer samen door één deur kan, gaat dat ten koste van het levensplezier. Bovendien geeft het ook kinderen vaak geen rust wanneer sprake is van een gespannen huwelijkssituatie. Sommigen stellen een echtscheiding uit vanwege de enorme uitdagingen die het met zich meebrengt. In een korte periode moeten er immers besluiten genomen worden over zaken als financiën, woning, de verdeling van dierbare bezittingen en (eventueel) de kinderen die uit het huwelijk zijn geboren.

Een goede mediator in Friesland kan je helpen om al deze beslissingen samen te nemen. Het voordeel daarvan is dat je beiden draagvlak zult ervaren ten aanzien van hetgeen uiteindelijk wordt besloten. Het is immers een gezamenlijk besluit en genomen vanuit het algemeen belang. Via dit platform vinden jullie de juiste mediator.

Een mediator is een bemiddelaar

Als bemiddelaar heeft de echtscheidingsmediator verschillende taken. Hij voorziet jullie van zijn kennis en geeft structuur in het proces. Zo houden jullie overzicht over alles wat geregeld moet worden. Hij bewaakt ook het kennisniveau van beide partijen en zorgt dat partners gelijkwaardige besluiten kunnen nemen. Er is ruimte voor emoties maar de mediator zal proberen telkens weer de kou uit de lucht te nemen en ervoor te zorgen dat die emoties niet bepalend zijn voor de inhoud van te nemen besluiten. En bovenal ziet een mediator het als zijn taak om jullie gezamenlijk te laten beslissen. Het is wel van belang dat je in het ruime aanbod van mediators in Friesland de juiste keuze maakt. Zoek bijvoorbeeld een mediator die werkzaam is in Heerenveen, Leeuwarden of Sneek.

Kies voor mediation die bij jullie past

Aangezien de periode rond echtscheiding druk is, is het handig om een mediator bij jullie in de buurt te zoeken. Dan is het eenvoudiger om samen op gezette tijden in gesprek te gaan. Misschien is er wel sprake van specifieke vraagstukken, zo wil je wellicht extra aandacht geven aan het opstellen van een gedegen ouderschapsplan. In dat geval kun je op dit platform een mediator zoeken die juist op dat onderwerp veel ervaring en extra expertise heeft. Uiteindelijk helpt deze bemiddelaar je om er samen uit te komen.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag