Mediator Hellevoetsluis

In de provincie Zuid-Holland zijn diverse mediators actief die je bij jouw echtscheiding in Hellevoetsluis kunnen begeleiden. Wellicht spelen er in jouw echtscheiding specifieke vraagstukken waarvoor je graag bijzondere expertise in zou willen schakelen. Op deze website vind je een groot aantal profielen van mediators die in Hellevoetsluis en elders in Nederland werkzaam zijn. Je kunt uit die profielen eenvoudig afleiden welke vormen van (online) dienstverlening iedere bemiddelaar aanbiedt en met welke onderwerpen in de echtscheiding hij of zij bijzondere affiniteit heeft.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Maurice Wijmans

maurice wijmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Richard Gregoire

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Hellevoetsluis

Van alle mensen die in Hellevoetsluis zijn gescheiden is 44% man. Het aandeel vrouwen in de totale gescheiden bevolking, is dus wat groter dan het aandeel mannen maar dat is niet alleen in Hellevoetsluis zo. Van de ruim 40.000 inwoners die per 1 januari 2019 in Hellevoetsluis werden geteld, is 11% gescheiden. Al met al kent Hellevoetsluis op het gebied van echtscheidingsstatistieken scores die gemiddeld zijn voor Nederlandse begrippen.

Aandachtspunten binnen vrijwel iedere echtscheiding

Een scheiding heeft een flinke impact op je leven. Daarnaast moet er voor je scheiding ook veel geregeld worden. De omvangrijkheid en complexiteit van de onderwerpen vormen een uitdaging in het echtscheidingsproces. Fiscale, financiële en andere praktische consequenties van een echtscheiding zijn immers niet voor iedereen goed te overzien. Ook moeten de vele besluiten in korte tijd worden genomen en bovendien met een partner waarmee je in onmin leeft.

Soms kent een echtscheiding zelfs hele specifieke uitdagingen, bijvoorbeeld wanneer beide partners eigenaar zijn van een bedrijf. Hoe zorg je er dan voor dat bijvoorbeeld een van beiden het bedrijf voort kan zetten en dat het ondanks de echtscheiding financieel gezond kan blijven? Met dergelijke vraagstukken kan een mediator helpen die specialist is in het regelen van de afwikkeling van echtscheidingen.

Op een prettige manier van elkaar scheiden kan via mediation

In een echtscheiding is het niet alleen lastig om het samen eens te worden over allerlei zaken. De besluiten die worden genomen moeten ook nog eens praktisch uitvoerbaar zijn. Bovendien wil je als scheidend stel niet achteraf verrast worden door onvoorziene consequenties. Een mediator heeft veel ervaring met het afwikkelen van echtscheidingen. Hij weet wat er speelt en heeft zicht op de gevolgen van bepaalde afspraken. Door een mediator bij je echtscheiding in Hellevoetsluis te betrekken, zul je als scheidend echtpaar in staat zijn om samen besluiten te nemen. Maar de uitvoerbaarheid wordt door de mediator gewaarborgd en je komt niet achteraf voor vervelende verrassingen te staan. Scheiden via mediation wordt dan ook door veel scheidende stellen als prettig ervaren.

Mediators onderling vergelijken

Een scheiding is een belangrijke gebeurtenis in je leven en daarbij is natuurlijk alleen de beste hulp goed genoeg. Dat begrijpen wij, en om meer transparantie te genereren in het versnipperde aanbod van mediation dienstverleners in Hellevoetsluis en andere steden, hebben wij een handige vergelijker ontwikkeld. Iedere gecertificeerde aanbieder van bemiddeling bij echtscheiding wordt daarin beschreven volgens een standaard opzet. Je kunt de aanbieders vergelijken op scores ten aanzien van vaste aspecten zoals de breedte van de dienstverlening, de afwikkelingssnelheid en de prijs. Ook is het handig om naar de klanttevredenheidsscores te kijken. En is er sprake van een bijzondere situatie binnen jouw echtscheiding die speciale kennis vergt van de scheidingsmediator, dan zie je in het profiel of hij over die kennis beschikt.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Mijn partner en ik gaan scheiden, wat moeten we regelen?

Bij een scheiding komt veel kijken en het is belangrijk dat je alle zaken goed hebt geregeld. Grofweg gezegd bestaat…

Lees meer →

Wat is een vechtscheiding?

Wat een vechtscheiding precies is, is moeilijk te definiëren. Over het algemeen wordt een vechtscheiding gezien als een scheiding die voor de rechtbank wordt ‘uitgevochten’ en waar kinderen bij betrokken zijn. Lees meer.

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag