Mediator Dordrecht

Vind een Rechtsinfo mediation expert in Dordrecht

Jullie hebben besloten om te gaan scheiden. Maar, ervaren jullie nu problemen met het vinden van de juiste hulp bij echtscheiding in Dordrecht? Dit kan komen doordat het aanbod zo breed en moeilijk te ordenen is. Veel scheidende stellen zien daardoor al snel door de bomen het bos niet meer. Men wil voor deze belangrijke situatie echter de beste keuze qua bemiddeling maken. Gelukkig kun je de vergelijkingstool van Rechtsinfo gebruiken.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Jeroen Ketelaars

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Zuid-Holland, Limburg, Utrecht

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Kristel Huisman

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Dordrecht en omgeving

Direct advies

Maurice Wijmans

maurice wijmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Richard Gregoire

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Vincent Wijmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Zuid-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Dordrecht

In Dordrecht, niet ver verwijderd van Rotterdam, zijn de echtscheidingsstatistieken net wat lager dan in deze stad. In Rotterdam is ongeveer 12 van de 100 volwassen inwoners gescheiden, in Dordrecht gaat het om 10,5% van de bevolking. Dit is een percentage wat de afgelopen jaren is gestegen. De toename van het aantal gescheiden mensen als percentage van de totale bevolking geldt niet alleen voor Dordrecht, maar dit herkennen we als een landelijke trend.

Scheiden is een kort maar intensief proces

Partners die hebben besloten om van elkaar te gaan scheiden hebben dikwijls bij herhaling geprobeerd om hun huwelijk te redden. Wanneer de gezamenlijke beslissing wordt genomen dat het niet langer gaat, kan dat een hele opluchting zijn. Kort daarop dient de echtscheiding echter geregeld te worden. De meeste mensen willen dat dit snel gebeurt. Wanneer men een mediator in de arm neemt om begeleiding te bieden bij een echtscheiding, dan is dat vaak ook mogelijk. Zo wordt er ook de mogelijkheid tot ‘scheiden in 1 dag’ en ‘online mediation’ aangeboden.

In de praktijk moet er bij de meeste echtscheidingen veel geregeld worden. Dat vergt de intensieve aandacht van beide partners ten aanzien van complexe onderwerpen zoals de verdeling van financiën, goederen, woning maar ook schuldenlast. Met name het maken van afspraken omtrent de zorg voor de kinderen wordt als intensief ervaren. Ook hierbij kan een mediator van dienst zijn.

Prettig scheiden, het kan via mediation

Partners in Dordrecht die van elkaar gaan scheiden moeten daarvoor veel met elkaar regelen. En alle beslissingen en afspraken moeten ook nog eens in de praktijk juridisch uitvoerbaar zijn. Veel stellen weten niet precies hoe ze het opstellen van een echtscheidingsconvenant moeten aanpakken. Gelukkig bestaat er hulp in de vorm van mediation. Een mediator is specialist in de begeleiding van echtscheidingsprocessen. Hij bezit als deskundige een heleboel kennis van de juridische en inhoudelijke aspecten die met echtscheiding samenhangen. Door hem wordt men aan de hand genomen om goede afspraken met elkaar te maken. Door samen beslissingen te nemen ontstaat een sterke commitment van de partners naar de genomen beslissingen. De kern van bemiddeling via mediation is dat het scheidende stel zelf de regie houdt over het proces.

Hoe werkt deze tool?

In de vergelijkingstool die Rechtsinfo op deze site aanbiedt, wordt duidelijk gemaakt in welke mate iedere scheidingsmediator die werkt in Dordrecht en omgeving, ervaring heeft met een bepaald onderwerp. Alle bemiddelaars in het overzicht hebben een specialisme aangemerkt, iets waarin zij uitblinken. Dat kan uiteenlopen van hulp bij het opstellen van een ouderschapsplan tot het realiseren van complexe afspraken met een fiscaal karakter. Via de tool van Rechtsinfo krijg je inzicht in de unieke vaardigheden van elke dienstverlener. Ook wanneer je veel belang hecht aan de omvang van de kosten voor het mediationtraject, wordt het maken van de juiste keuze je gemakkelijk gemaakt.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag