Mediator Almere

Geschikte mediator uit Almere selecteren voor juridische hulp

Is dat nu niet handig? Een vergelijkingstool waarin de verschillende juridische experts op het gebied van mediation bij echtscheiding in Almere en in de rest van Nederland met elkaar vergeleken kunnen worden. Op deze site vind je die vergelijker om je te helpen bij het kiezen van de juiste juridische hulpverlener die als bemiddelaar kan optreden bij de ontbinding van je huwelijk.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Mike Lap

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Flevoland, Gelderland. Overijssel, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Enkele getallen over scheiden in Almere

Kijken we naar het totale aantal inwoners van Almere, en dat zijn er inmiddels al zo’n 200.000, dan is bekend dat ruim 11,3% van deze inwoners de status ‘gescheiden’ heeft. Er zijn dus heel wat mensen in Almere die een huwelijk achter de rug hebben. En dan is het ook nog zo dat er veel mensen zijn die inmiddels opnieuw getrouwd zijn. Over de meeste gemeenten in Nederland is bekend dat er meer gescheiden vrouwen wonen dan mannen. Gebleken is dat mannen vaker opnieuw in het huwelijksbootje stappen. Ook in Almere is het aandeel vrouwen in het totale, gescheiden bevolkingsdeel, groter dan het aandeel mannen.

Een echtscheiding raakt zeer veel factoren

Gedurende je huwelijk komen er steeds uitdagingen op je pad waarin je samen met je (ex)partner keuzes maakt. Dat gaat over zaken zoals financiën, hypotheek, kinderen en de opvoeding. Die beslissingen namen jij en je (ex)partner waarschijnlijk wanneer jullie beiden aan een bepaald onderwerp toe waren. In geval van echtscheiding kom je in korte tijd opnieuw voor dezelfde keuzes te staan. Het lastige aan zo’n situatie is dat er ineens behoorlijk veel op je afkomt. En al die lastige factoren vragen bovendien tegelijkertijd om je aandacht. Dat kan stressvol zijn. Bovendien moet je nu besluiten nemen samen met je (ex)partner terwijl de commitment tussen jullie in de loop der tijd is afgenomen.

Gelukkig kun je hulp krijgen tijdens je echtscheidingsproces. Mediation zorgt ervoor dat je aan de hand genomen wordt maar toch gezamenlijk beslissingen neemt die toekomstbestendig zijn. Mediation wordt door sommige partijen ook volledig online aangeboden.

Wat kan een echtscheidingsmediator voor jullie betekenen?

Een mediator zal zich er als bemiddelaar op richten om (ex)partners in de echtscheiding te stimuleren om gezamenlijk oplossingen te bedenken waarbij aandacht is voor elkaars standpunten en het gezamenlijk belang. Door ervaring kan de mediator schetsen wat de lange termijn consequenties zijn van bepaalde beslissingen terwijl je die zelf niet goed kunt overzien. Vaak veranderen standpunten daardoor en kunnen (ex)partners in de echtscheiding nader tot elkaar worden gebracht.

Door de focus op gemeenschappelijke belangen ontstaan in een mediationtraject oplossingen met een voor beide (ex)partners bevredigend karakter. Niet alleen bevredigend omdat men zichzelf gehoord voelt in het mediationtraject, maar ook omdat het prettig is om te begrijpen op welke wijze je de ander ontziet. Ook inhoudelijk draagt de mediator in het proces bij met kennis en ervaring, maar hij of zij zal nooit dwang uitoefenen om tot een besluit te komen zoals een rechter geacht is om te doen.

Waar vind ik mijn mediator in Almere en omgeving?

Het switchen van website naar website van verschillende mediators in jouw regio om ze te kunnen vergelijken, is niet langer nodig nu de vergelijkingstool van Rechtsinfo beschikbaar is. Daarin staan de diverse partijen op het gebied van bemiddeling bij echtscheiding op een rij en kun je ze met elkaar vergelijken qua specialisme. Denk daarbij onder andere aan:

-Mediation met kinderen
-Online scheiden
-Financiële & juridische expertise

Kies uit de vergelijker de gecertificeerde mediator in Almere en omgeving met de kennis en ervaring in het echtscheidingsproces die voor jou en je (ex)partner van belang is.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag