Mediator Gorinchem

Ga je scheiden in Gorinchem en heb je behoefte aan hulp bij het echtscheidingsproces: hoe maak je dan de beste keuze voor bijvoorbeeld een mediator? Het is absoluut niet eenvoudig om een gedegen keuze te kunnen maken uit het tamelijk versnipperde aanbod. De tool op deze website zet echter vrijwel alle mediators naast elkaar en helpt je bij het vergelijkingsproces. Zo ben je er zeker van dat je de professional met de juiste expertise inschakelt.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Geraldine Mandas

Geraldine Mandas

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Richard Gregoire

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Kristel Huisman

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Dordrecht en omgeving

Direct advies

Maurice Wijmans

maurice wijmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Zuid-Holland

Direct advies

Vincent Wijmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Zuid-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Gorinchem

De echtscheidingsstatistieken van de gemeente Gorinchem springen er voor Nederlandse begrippen niet echt uit. Van de ruim 35.000 mensen die tegenwoordig in Gorinchem wonen, is 10,5% gescheiden hetgeen voor een Nederlandse gemeente gemiddeld is. Van al die gescheiden mensen is in Gorinchem 42% man. Ook dit percentage is voor een Nederlandse gemeente heel gewoon, mannen hertrouwen nu eenmaal iets vaker.

Financiën, woonhuis, opvoeding………een scheiding brengt veel teweeg

Een ouderschapsplan is een formeel document dat scheidende stellen met minderjarige kinderen verplicht moeten opstellen voor de rechter wanneer zij uit elkaar gaan. Hierin staan de afspraken van de beide partners omtrent zorgverdeling, de manier waarop zij met elkaar over de kinderen in contact willen blijven en het bevat ook de afspraken omtrent de betaling van eventuele ouderschap alimentatie. Het is niet eenvoudig om samen te komen tot afspraken waar beide partners achter kunnen staan. Een mediator is er echter in getraind om dit besluitvormingsproces te bevorderen.

De scheidingsmediator kan ook helpen om het formele echtscheidingsconvenant op te stellen. Dat bevat het ‘draaiboek’ ten aanzien van jouw echtscheiding in Gorinchem. De afspraken die hierin staan gaan overwegend over geld en over materiële zaken. Er staat bijvoorbeeld in hoe om wordt gegaan met bezittingen, woning en met verdeling van toekomstige pensioenrechten. De partners nemen samen de besluiten omtrent al deze onderwerpen maar de mediator begeleidt hen hierin.

Waarom je echtscheiding regelen met mediation?

Wanneer een echtscheiding moet worden uitgevochten via een advocaat en voor de rechtbank, dan is dat vaak een kostbare aangelegenheid. De kans dat aan jou verplichtingen zullen worden opgelegd waar je je moeilijk mee kunt verenigen, is ook nog eens groot. Soms echter is dit de enige mogelijkheid om uit elkaar te gaan.

In het geval je elkaar als partners nog het beste gunt, kun je ook gebruikmaken van echtscheidingsbemiddeling via mediation. Een mediator zorgt dat emotionele momenten niet te veel invloed krijgen op de rationaliteit van de besluitvorming. Hij bepaalt de agenda, let op dat wat geregeld moet worden ook daadwerkelijk aan de orde komt en draagt daaraan ook bij met kennis en advies. De regie voor wat betreft de echtscheiding blijft echter bij het scheidende stel zelf liggen en veel stellen ervaren dat als prettig.

Wil je mediators vergelijken aan de hand van specifieke karakteristieken?

Dan kun je de vergelijkingstool van mediators door heel Nederland die Rechtsinfo voor je ontwikkelde, goed gebruiken. Hecht jij vooral aan de afwikkelingssnelheid van trajecten, de ervaring van de bemiddelaar of de mate van dekking van zijn dienstverlening? Al deze criteria zijn voor de afzonderlijke aanbieders van bemiddeling in Gorinchem gescoord zodat je kunt zien hoe iedere aanbieder bij jou in de buurt, op ieder onderdeel presteert. Ook tref je een objectieve klantwaarderingsscore aan en bovendien wordt de specifieke expertise van elke mediator genoemd. Daarmee ben jij in staat om de juiste echtscheidingsbemiddelaar te selecteren die past bij jouw situatie.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag