Mediator Heerenveen

Vergelijker om een geschikte mediator uit Heerenveen te kiezen voor juridische ondersteuning

Wanneer jullie hebben besloten om te gaan scheiden, hebben jullie wellicht al ondervonden dat het lastig is om een geschikte mediator in Heerenveen of ergens anders in Friesland te vinden. Het is verstandig om je tijdens het echtscheidingsproces bij te laten staan door een juridisch specialist zoals een mediator. Het aanbod van dienstverleners die hulp kunnen bieden in Heerenveen is echter groot. Door middel van de vergelijker van scheidingsmediators die je hierna aantreft, wordt het maken van een keuze veel gemakkelijker.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Heerenveen

In vrijwel alle steden in Nederland geldt dat van de totale gescheiden bevolking van een stad, er iets meer gescheiden vrouwen zijn dan mannen. Ook in Heerenveen zien we dit terug: 44 op de 100 gescheiden mensen is man. Van de inwoners van Heerenveen heeft 9,8% de status gescheiden en ook daarin komen de cijfers van Heerenveen overeen met het Nederlands gemiddelde.

Een scheiding is niet zomaar geregeld

Dat geldt althans voor de meeste echtscheidingen. Heeft een echtpaar vrijwel geen bezittingen en ook geen schulden, dan maakt dat de situatie relatief eenvoudig. In verreweg de meeste gevallen is er echter sprake van een sterke verbondenheid tussen partners. Allereerst is dat verbondenheid op financieel vlak. Men heeft gezamenlijke bezittingen zoals een woonhuis en goederen en dikwijls staan daar ook schulden tegenover zoals een hypotheek. Dat moet allemaal verdeeld worden of er moeten afspraken gemaakt worden over terugbetaling.

Nog wat uitdagender wordt het wanneer je als scheidend echtpaar kleine kinderen van onder de 18 jaar hebt. In dat geval is het namelijk wettelijk verplicht om afspraken met elkaar te maken die worden vastgelegd in een zogeheten ouderschapsplan. Gelukkig zijn er juridische dienstverleners zoals mediators die hier binnen een echtscheiding veel affiniteit mee hebben en die je kunnen begeleiden bij het opstellen van zo’n plan.

Kies voor een prettige vorm van echtscheidingsbegeleiding

Als scheidend stel heb je in Heerenveen diverse keuzes om je te laten begeleiden bij het proces van het regelen van je echtscheiding. Zo kunnen de getrouwden ieder een eigen advocaat in de arm nemen die hun belangen in de echtscheiding behartigt. Die advocaten communiceren met elkaar namens de partners. Door deze indirecte vorm van overleg tussen de partners, kan de relatie schade oplopen. Deze manier van scheiden is echter in bepaalde gevallen de enige oplossing.

Wanneer partners elkaar nog recht in de ogen kunnen kijken, dan kan ook gebruik gemaakt worden van een begeleidingsvorm die mediation wordt genoemd. De mediator is niet gericht op belangenbehartiging van één enkele partner maar biedt bemiddeling tussen beiden. Hij is erop gericht om de partners in gezamenlijkheid afspraken te laten maken die bovendien in hun algemeen belang zijn en die bestendig zijn ten aanzien van de toekomst. De kosten die men kwijt is aan het inschakelen van één enkele mediator zijn bovendien lager dan van het aanstellen van twee advocaten.

Waar vind ik mijn mediator?

Die vind je via de vergelijkingstool die op deze website door Rechtsinfo wordt aangeboden. Wij hebben gecertificeerde mediators in Heerenveen en omgeving voor jou op een rijtje gezet. De verschillende bemiddelaars die hun praktijk hier presenteren zijn officieel MfN-geregistreerd of ADR-gecertificeerd. Dat waarborgt de kwaliteit van de dienstverlening die zij bieden. Maar voor jou is alleen de beste vorm van begeleiding bij echtscheiding goed genoeg. En het karakter van de aangeboden mediation diensten kan verschillen. Zoek daarom naar de mediator met de specifieke expertise die bij jou past.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder rechter?

Je kunt scheiden zonder de zaak voor de rechter te laten komen wanneer je ervoor kiest om een mediator in…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag