Mediator Hoogeveen

De beste mediator uit Hoogeveen voor ondersteuning bij juridische kwesties

Er zijn zoveel juridische aspecten die een rol spelen bij echtscheiding. Dat vraagt eenvoudigweg om het inschakelen van juridische ondersteuning. Het selecteren van de juiste hulpvorm was in het verleden niet eenvoudig, want het aanbod is groot en onoverzichtelijk. Via de mediator vergelijkingstool die Rechtsinfo op deze website aanbiedt, selecteer je nu echter heel gemakkelijk de professional op het gebied van echtscheidingsbemiddeling die het beste bij jouw situatie in Hoogeveen past.

Terug naar het overzicht
Filter experts
Expert team

Direct contact met een van onze experts?

Neem telefonisch contact op of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Hoogeveen

Het Drentse Hoogeveen heeft ruim 50.000 inwoners. In 2018 was 8,8% daarvan gescheiden, een vrij laag aandeel voor een Nederlandse gemeente. Het lijkt een regionaal verschijnsel. Niet ver van Hoogeveen ligt de gemeente Staphorst waar slechts 3% van de bevolking gescheiden is. Dergelijke getallen staan in behoorlijk contrast met de echtscheidingsstatistieken van andere gemeenten zoals Heerlen, waar ruim 13% van de bevolking gescheiden is. Hoogeveen kent wat dat betreft een bescheiden aantal echtscheidingen. De verdeling tussen het aantal gescheiden mannen en het aantal gescheiden vrouwen is in Hoogeveen wat evenwichtiger dan in andere gemeenten.

Grote uitdagingen bij echtscheiding

Een echtscheiding is vooral lastig omdat je veel zaken moet regelen en ook nog eens in korte tijd. Bovendien is de communicatie tussen scheidende stellen vaak emotioneel geladen en dat kan het nemen van verantwoorde beslissingen wel eens in de weg staan. Alle afspraken die je met je partner maakt, worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dat bevat niet alleen de verdeling van spullen maar ook afspraken over hoe er om wordt gegaan met de verdeling van toekomstige pensioenaanspraken die een van beide partners heeft opgebouwd. Beslissingen omtrent de wijze waarop men om zal gaan met de kinderen worden vastgelegd in een apart document, het ouderschapsplan. Mediators kunnen bij het opstellen van dergelijke documenten van dienst zijn door het hele echtscheidingsproces te begeleiden.

Toekomstbestendige afspraken in een echtscheiding maken

Partners die gaan scheiden en minderjarige kinderen hebben, moeten zich goed realiseren dat zij ook in de toekomst nog met elkaar te maken zullen krijgen. De ouders van je kind, dat ben en blijf je immers gezamenlijk. Tot kinderen 18 jaar zijn, heb je de wettelijke verantwoordelijkheid voor je kinderen. Het is daarom wenselijk dat je samen ‘on speaking terms’ blijft en dat de relatie met de andere ouder ondanks een echtscheiding niet zodanig verslechtert, dat je niet meer met elkaar kunt overleggen en de kinderen daar hinder van ondervinden.

Een scheidingsmediator waarborgt dat de wijze waarop de partners samen beslissingen in de echtscheiding nemen, constructief van aard is. Hij neutraliseert eventuele emotionaliteit en verheldert de standpunten. Bovendien draagt hij inhoudelijk bij aan het proces met kennis en advies. Hij ondersteunt niet alleen bij de besluitvorming omtrent de kinderen maar helpt ook met het nemen van gefundeerde beslissingen over andere zaken in de echtscheiding.

Onze vergelijker helpt bij het kiezen voor de juiste mediator

Als scheidend echtpaar wil je natuurlijk kiezen voor een partij die een kwalitatief goede dienstverlening aanbiedt. Het is makkelijk om een mediator te vinden die werkzaam is bij Hoogeveen en omgeving. Het inschatten van de kwaliteit van de mediation dienst is echter niet eenvoudig. Maar via de tool op deze website kun je verschillende mediators gemakkelijk vergelijken, bijvoorbeeld op basis van hun expertises. Tot slot, alle mediators die bij ons zijn aangesloten zijn officieel MfN-geregistreerd en/of ADR-gecertificeerd. Dat geeft inzicht en een prettig gevoel bij het maken van je keuze.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe vraag je een scheiding aan?

Een scheiding vraag je aan door via een advocaat een verzoek tot echtscheiding in te dienen bij de rechtbank. Om…

Lees meer →

Ik wil scheiden, wat nu?

Je huwelijk loopt misschien al een tijdje niet meer lekker. Na een lange periode van wikken en wegen ben je eruit: ik wil scheiden. Er moet veel geregeld worden, maar hoe pak je dit precies aan? Lees meer.

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag