Mediator Sneek

Vergelijker om een geschikte mediator uit Sneek te kiezen voor juridische ondersteuning

De zoektocht die leidt tot het vinden van de juiste mediator ter begeleiding bij echtscheiding in Sneek en omstreken, kan een scheidend echtpaar heel wat tijd kosten. Niet iedereen beschikt over een referentiekader om de verschillende bemiddelaars goed met elkaar te kunnen vergelijken. Rechtsinfo.nl maakt de keuze echter eenvoudig. Een groot deel van het totale aanbod van echtscheidingsbemiddelaars presenteert zich op deze website en de profielen zijn gemakkelijk met elkaar te vergelijken.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland

Direct advies

Henk Meijer

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Friesland, Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Sneek

De gemeente Súdwest-Fryslân met als belangrijkste stad Sneek, werd in 2011 gevormd en beslaat qua oppervlakte bijna het gehele Westen van de provincie Friesland. De echtscheidingsstatistieken van Súdwest-Fryslân en Sneek zijn enigszins bijzonder. ‘Slechts’ 8,8% van de bevolking in Sneek en omliggende steden en dorpen (zo’n 75 in totaal), is gescheiden. Hoewel dat naar internationale maatstaven hoog is, is het voor een Nederlandse gemeente betrekkelijk laag.

De uitdagingen met betrekking tot een echtscheiding

Wanneer je van elkaar gaat scheiden betekent dat paradoxaal genoeg dat je eerst nog intensief met elkaar in Sneek in gesprek moet om allerlei zaken te regelen. Heb je als scheidend stel bijvoorbeeld minderjarige kinderen, dan ligt wettelijk gezien vast dat je samen met je partner een ouderschapsplan opstelt. Daarin regel je alle zaken omtrent de kinderen zoals:

-De wijze waarop zorg- en opvoedingstaken zullen worden verdeeld;
-De manier waarop de scheidende ouders elkaar blijven informeren over het wel en wee van de kinderen. Voorbeelden van onderwerpen waarover moet worden gecommuniceerd zijn beslissingen van medische aard, keuzes ten aanzien van onderwijs en de hoogte van zakgeld;
-Op welke wijze de kosten van opvoeding en verzorging in de toekomst tussen beide partners zullen worden verdeeld.

Mediation in geval van scheiden resulteert vaak in goede, uitvoerbare afspraken tussen partners.

Scheiden met hulp van een bemiddelaar

In een echtscheidingsprocedure kunnen beide partners afzonderlijk een advocaat in de arm nemen ter individuele belangenbehartiging. Wat echter ook kan, is om een mediator aan te stellen als bemiddelaar in de echtscheiding. Mediation is namelijk gericht op begeleiding van het scheidende stel bij het in gezamenlijk overleg nemen van besluiten. De mediator faciliteert dit proces, zorgt dat beide partijen naar elkaar luisteren en bewaakt de sfeer. Vanzelfsprekend beschikt hij ook over veel kennis ten aanzien van de verschillende aspecten die in het echtscheidingsproces een rol spelen. Deze vorm van bemiddeling heeft een prettig karakter en is bovendien relatief goedkoop.

Kiezen voor de juiste mediator met behulp van de vergelijker

Zoek je als scheidend stel in de omgeving van Sneek naar een geschikte mediator, dan merk je al gauw dat het aanbod weinig transparant is. Het is lastig om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De vergelijkingstool voor echtscheidingsbemiddeling op deze website biedt echter uitkomst. Via onze tool worden de diverse mediators die in Sneek en in de rest van Nederland actief zijn, gescoord op standaard criteria als afwikkelingssnelheid, kennis en dekking qua dienstverlening. Ook tref je een klanttevredenheidsscore aan die je inzicht geeft in hoe hun klanten de dienstverlening hebben ervaren. Daarnaast verneem je ook nog of er sprake is van bijzonder vormen van expertise. Het kan handig zijn wanneer er speciale vraagstukken binnen jouw echtscheiding spelen, dat je een gecertificeerde scheidingsmediator in de arm neemt die daar bijzondere affiniteit mee heeft.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag