Mediator Lelystad

Geschikte mediator uit Lelystad selecteren voor juridische hulp

In de regio Lelystad en de provincie Flevoland als geheel zijn veel mediators actief. Mediators, ook wel bemiddelaars, helpen een stel gedurende het echtscheidingsproces. Welke mediator het beste aansluit bij jullie behoeftes, kan je makkelijk vergelijken met het mediatoroverzicht op deze website.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Bert le Blanc

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Holland, Utrecht, Flevoland

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Provincie Friesland, kop van Noord-Holland

Direct advies

Mike Lap

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Flevoland, Gelderland. Overijssel, Utrecht

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Lelystad

Lelystad kent een omvang van bijna 80.000 inwoners. Sinds medio jaren ‘90 is dit aantal flink gestegen, met bijna 20.000 personen tot de huidige bevolkingsomvang. Wanneer we Lelystad vergelijken met andere steden in Nederland, zien we dat het scheidingspercentage vrij hoog ligt. Gemiddeld is 10 op de 100 personen in Nederland gescheiden, in Lelystad ligt dit op 12 op de 100 personen. De verhouding tussen het aantal gescheiden mannen en vrouwen is in Lelystad wel vrij evenwichtig. 44% van de gescheiden mensen in Lelystad is man.

Wat betekent scheiden?

Scheiden heeft allereerst een emotionele impact op partners. Wanneer je gezamenlijk tot het besluit van de echtscheiding kunt komen dan is dat prettiger dan wanneer het initiatief om te gaan scheiden vanuit slechts één van de partners komt. De emotionaliteit die hiermee voor beiden gepaard gaat, is begrijpelijk. Vaak echter belemmeren sterke emoties het kunnen maken van gedegen inhoudelijke afspraken met elkaar in de echtscheiding.

En afspraken moeten er ten aanzien van een echtscheiding behoorlijk veel gemaakt worden. In relatief korte periode dienen er beslissingen genomen te worden over zaken als woning, hypotheek, inkomensvergoeding en de verdeling van waardevolle spullen. Ook moeten er, in geval het echtpaar kinderen jonger dan 18 jaar heeft, afspraken gemaakt worden over de toekomstige zorg- en opvoeding van die kinderen. Zeker wanneer de emoties een goed overleg tussen de partners in de weg zitten, kan mediation uitkomst bieden.

Mediation helpt jullie om samen je echtscheiding te regelen

Echtparen nemen tijdens hun huwelijksperiode heel wat beslissingen. Denk aan besluiten ten aanzien van waar ze zich zullen vestigen, wie het sterkst belast zal worden met de zorg voor de kinderen en wie daarnaast het verdienen van voldoende inkomen waarborgt. Ook in de fase van echtscheiding moeten beslissingen genomen worden van een dergelijke, gewichtige aard. Mediation is gericht op bemiddeling in dit complexe proces en zorgt ervoor dat er op korte termijn een document wordt opgesteld, het echtscheidingsconvenant, waarin de gemaakte afspraken worden vastgelegd. Gedurende het overleg zal de scheidingsmediator partijen stimuleren om deze afspraken in gezamenlijkheid te maken. Door deze aanpak zul je als partners op een prettigere manier van elkaar kunnen scheiden dan wanneer je beslissingen moet afdwingen voor de rechtbank. Door middel van mediation blijft men in Lelystad met elkaar ‘on speaking terms’.

De vergelijker op deze website

Is het bijvoorbeeld je wens om je tijdens de echtscheiding in Lelystad extra intensief te laten begeleiden en adviseren met het oog op de omgang met de kinderen na de scheiding. Zoek dan in de vergelijkingstool van Rechtsinfo de gecertificeerde mediator die hoog scoort op dit thema. Binnen het vakgebied van mediation zijn veel dienstverleners actief die in de loop der tijd specifieke affiniteit hebben opgedaan met bepaalde onderwerpen. Zij kunnen je met raad en daad bijstaan en oplossingen aandragen waar je als echtpaar zelf niet bij stil zou staan. De thema’s die voor jou en je partner van belang zijn, zijn bepalend voor de keuze voor de juiste mediator in het overzicht.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag