Mike Lap

Mediator

 • Expertise

  Financieel

 • Werkgebied

  Flevoland, Gelderland. Overijssel, Utrecht

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Mike Lap

Bij mediation dragen gelijkwaardigheid, openheid en eerlijkheid bij aan de oplossing. Ik zorg voor een gelijke behandeling van iedereen, en help jullie om in goed overleg met elkaar tot werkbare afspraken te komen.

Hoewel ik zelf niet gescheiden ben, weet ik hoeveel impact een scheiding heeft op alle betrokkenen. Het kost tijd om emoties te verwerken en vertrouwen te krijgen in de toekomst. Ik leef me in, moeilijke gesprekken gaan we niet uit de weg.

Als bedrijfskundige ligt mijn expertise vooral bij de zakelijke kant. Is er sprake van een onderneming? Ik begeleid jullie graag. Mijn vrouw Petra Lap heeft zich als coach en KIES-mediator met name verdiept in de emotionele kant van een scheiding. Wij doen ook gezamenlijk gesprekken als jullie dat fijn vinden. Dat ik mediator ben, heb ik aan Petra te danken. Zij heeft me enthousiast gemaakt voor het vak. Dienstbaar zijn en meerwaarde bieden aan mensen in moeilijke situaties is een hele mooie, dankbare taak.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Mike?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • Joris
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik ben zeer tevreden met de aanpak van Mike. De hypotheek moet nog geregeld worden door de hypotheekadviseur, dan is het helemaal afgerond.

 • Gerard
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Mike Lap heb ik als een positief betrokken persoon ervaren. Wist signalen op te pakken en zette dit om in daadwerkelijk actie. Oefende geen onaangename druk uit, liet je in je waarde ondanks dat er een bepaald tempo in het verloop moest zitten. Communicatie via de mail verliep erg vlot. Meestal op dezelfde dag een antwoord retour.