Petra Lap

Mediator

 • Expertise

  Relationeel

 • Werkgebied

  Gelderland, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht

Financieel

Relationeel

Kinderen

Ervaring

Vraag vrijblijvend adviesgesprek aan

Over Petra Lap

Samen met mijn man Mike Lap heb ik een mediationpraktijk in Apeldoorn. We kunnen de mediationgesprekken samen voeren, maar jullie kunnen ook kiezen voor één van ons beiden.

Als kind van vechtscheidende ouders weet ik heel goed hoe verschrikkelijk kinderen het vinden als hun ouders uit elkaar gaan. Ik heb dan ook veel aandacht voor de kinderen. Ook zij worden gehoord en krijgen een stem. Naast familiemediator ben ik KIES-mediator (Kinderen In Een Scheiding), stiefplancoach en mastercoach. Ik heb veel oog voor de emotionele kant en kan jullie goed helpen bij de communicatie met elkaar. Gelijkwaardigheid is een belangrijk uitgangspunt hierbij. Ook kunnen jullie steunen op mijn jarenlange ervaring in de financiële sector, ik heb 17 jaar bij een bank gewerkt.

Ik heb veel ervaring met cliënten bij wie sprake is van ADHD, ADD, autisme, narcisme of een lagere begaafdheid. Ik kan met iedereen goed omgaan en zorg ervoor dat iedereen de mediation als een zorgvuldig en waardevol proces ervaart.

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Heeft u interesse in mediation met Petra?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Bel nu 085 80 81 449 Altijd antwoord op werkdagen

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Dit is wat anderen zeggen over deze expert

 • John
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Petra, ik heb jouw deskundige bemiddeling als zeer nuttig (prettig is in de situatie niet helemaal de beste woordkeuze) ervaren en wil je bedanken voor je hulp. Eén van je sterke punten vind ik je inzicht in persoonlijkheden en de persoonlijke aandacht en aanpak die daaruit voortvloeit. Mocht ik mensen treffen in een soortgelijke situatie zal ik jouw dienstverlening zeker aanbevelen.

 • Brigitte
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Petra heb ik als een zeer prettige mediator ervaren, rustig, een goed luisterend oor en altijd meedenken in mogelijkheden. Gaf ons beide de kans ons verhaal te doen en naar elkaar te luisteren.