Mediator Helmond

Bekijk het Rechtsinfo aanbod van gecertificeerde mediators in Helmond

Jullie hebben de knoop doorgehakt en hebben besloten om te gaan scheiding. Het is vervolgens niet eenvoudig om de juiste hulp bij jullie echtscheiding te vinden. Een van de opties op het gebied van echtscheidingsbemiddeling in Helmond is mediation. Omdat mediators uiteenlopen qua aanpak en expertise, is het lastig om een goed overzicht te krijgen van het totale aanbod. De vergelijkingstool op deze website biedt echter uitkomst.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Anke Coopmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht

Direct advies

Chris van Gompel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Peter Westerling

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Helmond

Bijna 11% van alle mensen die in Helmond wonen, en dat zijn er tegenwoordig al bijna 100.000, heeft de status gescheiden. In buurgemeente Eindhoven waar tegenwoordig ruim twee keer zoveel mensen wonen als in Helmond, ligt dat percentage ongeveer even hoog. Beide steden verhouden zich voor wat betreft het aantal echtscheidingen redelijk gemiddeld in vergelijking met andere Nederlandse steden. Wist je dat het aantal echtscheidingen in Nederland internationaal gezien best wel hoog is? Wat voor Helmond opvalt is dat 45% van de gescheiden mensen man is. In de meeste gemeenten ligt dat aandeel nog wat lager. Dat er meer gescheiden vrouwen in een stad wonen, zie je ook in andere Nederlandse steden.

Bij een echtscheiding moet er vaak veel geregeld worden

Het meest beladen onderwerp waar partners in een echtscheiding beslissingen over moeten nemen, betreft waarschijnlijk wel de omgang met de minderjarige kinderen. Partners die gaan scheiden zullen samen tot een besluit moeten komen hoe zij de opvoeding willen regelen. Meestal wordt er een omgangsregeling vastgesteld waarin onder andere wordt bepaald op welke dagen de kinderen bij welke partner zijn. Ook over de wijze waarop partners met elkaar moeten blijven afstemmen over belangrijke zaken in de opvoeding, moeten afspraken worden gemaakt. En natuurlijk speelt geld een belangrijke rol. De kosten voor de opvoeding moeten immers eerlijk over de ouders verdeeld worden en vaak betekent dat, dat een van de ouders de ander kinderalimentatie verschuldigd is.

Naast het in geval van minderjarige kinderen wettelijk verplichte ouderschapsplan, worden andere praktische zaken omtrent de echtscheiding geregeld in een echtscheidingsconvenant. Hierin worden afspraken schriftelijk vastgelegd over bijvoorbeeld de verdeling van bezittingen, pensioenaanspraken en het betalen van partneralimentatie. Bij het maken en vastleggen van alle afspraken omtrent kinderen en andere relevante zaken, kan een mediator je bij je scheiding in Helmond goed van dienst zijn.

Kies voor de hulp van een mediator bij echtscheiding!

In vrijwel iedere echtscheiding situatie bestaat een risico op het ontstaan van conflicten tijdens het overleg tussen de partners. Emoties mogen er zeker zijn, maar deze kunnen redelijkheid in de weg staan. Een mediator is erin getraind om de gesprekken in goede banen te leiden. Als volledig onafhankelijke partij en niet gehinderd door voorkennis ten aanzien van zijn cliënten, behartigt hij het gezamenlijk belang. Hij beschikt wel over kennis en affiniteit met betrekking tot veel onderwerpen die geregeld moeten worden. Hij is echter vooral adviseur en laat de definitieve besluitvorming aan het scheidende stel. Dergelijke begeleiding voelt prettig wanneer je gaat scheiden in Helmond.

Hoe kan ik aanbieders van mediation vergelijken?

In één oogopslag kun je met behulp van de vergelijker die Rechtsinfo op haar website ter beschikking stelt, zien welke scheidingsmediators ten behoeve van echtscheiding processen in de regio Helmond beschikbaar zijn. De gecertificeerde mediators presenteren zich op persoonlijke wijze op deze website en worden gescoord op een aantal kenmerken. Is het bijvoorbeeld belangrijk voor jullie als scheidend stel dat een mediator de echtscheiding binnen zeer korte termijn kan afwikkelen? Bepaal dan welke bemiddelaars diensten als ‘scheiden in één dag’ en dergelijke aanbieden. Zoek je naar expertise ten aanzien van een bijzonder onderwerp bij echtscheiding? De specifieke affiniteit met bepaalde vraagstukken is bij elk profiel vermeld.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder rechter?

Je kunt scheiden zonder de zaak voor de rechter te laten komen wanneer je ervoor kiest om een mediator in…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag