Mediator Den Bosch

Bekijk het Rechtsinfo aanbod van gecertificeerde mediators in Den Bosch

Rechtsinfo biedt op deze website een tool waarmee je het juridische aanbod in geval van hulp bij echtscheiding kunt vergelijken. Op die manier kun je samen met je (ex)partner bepalen welke aanbieder van mediation jullie het beste kan begeleiden bij het proces van jullie echtscheiding.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Anke Coopmans

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Relationeel

Werkgebied:

Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Jan Snijders

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht

Direct advies

Kristel Huisman

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Dordrecht en omgeving

Direct advies

Peter Westerling

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Scheiden in Den Bosch gebeurt met regelmaat

In de Sint-Jan van Den Bosch gaven al veel personen elkaar het jawoord. Het is een prachtige kathedraal die het romantische idee over het huwelijk kracht bij zet. Toch gaat een deel van de mensen die in Den Bosch met elkaar trouwden uit elkaar: exact 10% van de inwoners van Den Bosch is gescheiden. Voor Nederlandse begrippen is 10% redelijk gemiddeld.

Vraagstukken omtrent scheiden

Wellicht vraag je je af wat er eigenlijk allemaal bij jouw echtscheiding in Den Bosch komt kijken. Dat bezittingen eerlijk moeten worden verdeeld lijkt logisch. Het gaat dan veelal om zaken die een concrete financiële waarde vertegenwoordigen. Er zijn echter ook bezittingen met een toekomstig karakter. Zo is het mogelijk dat jouw partner een goed pensioen heeft opgebouwd. Misschien geldt dat voor jou niet omdat je minder hebt gewerkt, bijvoorbeeld om de zorg voor de kinderen op je te nemen. Ook de wijze waarop men met toekomstige pensioenrechten en dergelijke om zal gaan dient te worden vastgelegd tijdens de echtscheiding.

In een ouderschapsplan wordt daarnaast geregeld hoe de praktische zorg voor de kinderen zal worden geregeld. Op welke dagen zullen ze bij de ene ouder verblijven en wanneer gaan ze naar de andere ouder? En ook hierin wordt weer naar de toekomst gekeken. Want er zullen ook de komende jaren door beide ouders nog beslissingen genomen moeten worden ten aanzien van de kinderen.

Het is best lastig om bij een echtscheiding goede afspraken te maken die haalbaar en reëel zijn. Een echtscheidingsmediator heeft echter veel ervaring met het opstellen van dergelijke plannen en kan hierbij door middel van bemiddeling van dienst zijn.

Bemiddeling bij echtscheiding is mogelijk

Het maken van afspraken in de echtscheiding met je (ex)partner zal ook lastig zijn wanneer emoties in de weg zitten. Wellicht ga je aan tafel met elkaar met de beste bedoelingen maar kom je toch niet veel verder. In dat geval doe je een beroep op de mediator. Dat is iemand die zich als bemiddelaar opstelt in het echtscheidingsproces. Hij of zij heeft veel kennis van zaken die geregeld moeten worden en kan hierin ook suggesties aandragen. Het doel van mediation is echter niet om een besluit af te dwingen maar om het scheidende stel te stimuleren om gezamenlijk tot overeenstemming te komen. De bereidheid daartoe moet dan bij beide partners natuurlijk wel bestaan.

Deze vergelijkingstool wijst de weg

Rechtsinfo heeft met de ontwikkeling van de vergelijker voor juridisch bijstand bij echtscheiding de wereld van de juridische bemiddelaars een stuk transparanter gemaakt. In de tool kun je bepalen welke MfN-geregistreerde of ADR- gecertificeerde mediator die werkt voor cliënten in de regio Den Bosch, de juiste expertise heeft. Hoewel de aanpak van verschillende mediators veel overeenkomsten zal vertonen, kan de expertise van de verschillende specialisten toch behoorlijk uiteenlopen. In de vergelijker zien jij en je (ex)partner welke bijzondere affiniteit iedere dienstverlener heeft met onderwerpen als scheiden met kinderen, echtscheiding en bedrijf of met de afwikkeling van complexe boedelverdelingen. Maak jullie keuze voor de juiste hulp aan de hand van de specifieke profielen van iedere mediator op deze website.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag