Mediator Groningen

Vind jouw Rechtsinfo expert in de regio Groningen

Op deze website tref je een vergelijker aan om de juiste keuze voor een juridisch specialist kunnen maken die je kan helpen bij je echtscheidingsvraagstuk. Zo vind je de hulp die bij jou past.

Terug naar het overzicht
Filter experts
Expert team

Direct contact met een van onze experts?

Neem telefonisch contact op of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Huwelijksstatistieken in Groningen

In de meeste gemeenten in Nederland is het aandeel van gescheiden mensen in de totale bevolking de laatste tien jaar toegenomen en dat is ook in Groningen het geval. Toch valt dit percentage in Groningen in relatief opzicht nog mee. Acht procent van de inwoners in deze stad heeft de status ‘gescheiden’. Er zijn gemeenten in Nederland waar sprake is van een percentage van meer dan 13%. Net als in de meeste plaatsen is in Groningen sprake van een groter aantal gescheiden vrouwen dan mannen. Mannen hertrouwen vaker na een scheiding.

Scheiden, wat houdt dat allemaal in?

Iedere echtscheiding kenmerkt zich door specifieke aspecten. Wanneer mensen gaan scheiden dan moeten ze samen afspraken maken over hoe zij bepaalde zaken voor de toekomst met elkaar gaan regelen. Dingen die geregeld moeten worden in de meeste echtscheidingssituaties zijn bijvoorbeeld:

-Financiën;
-Woning;
-Kinderen.

Soms spelen er specifieke vraagstukken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je als echtpaar in Groningen gezamenlijk eigenaar bent van een waardevolle kunstcollectie. Of je bent beiden erg gehecht aan een bijzonder dier, zoals een paard. Soms is het onmogelijk om bepaalde bezittingen in tweeën te splitsen en kan er alleen tot overeenstemming gekomen worden doordat de ene partner de andere iets gunt. Dat kan erg lastig zijn in een situatie waarin de relatie al verslechterd is en er bovendien sprake is van emotionele beladenheid.

Wanneer partners echter het beste met elkaar voorhebben, dan brengt mediation uitkomst. Daarin word je begeleid om op vrijwillige basis gefundeerde afspraken met elkaar te maken.

Overweeg bemiddeling bij echtscheiding

Bemiddeling bij echtscheiding kan enerzijds door het inschakelen van een advocaat als belangenbehartiger. Wanneer effectieve communicatie tussen de (ex)partners niet meer mogelijk is, dan is dit vaak de enige mogelijkheid om nog afspraken te kunnen maken. De advocaten behartigen met name de belangen van hun cliënt.

Een alternatieve vorm van bemiddeling die bovendien door de overheid door middel van subsidie wordt gestimuleerd, is mediation. Daarin is er slechts één raadsman – de mediator – die de gezamenlijke belangen van beide partners in de echtscheiding behartigt. Als bemiddelaar zorgt hij ervoor dat beiden hun standpunten duidelijk maken, geeft hij leiding aan het gesprek en waakt hij voor overmatige emotionaliteit. Door de directe vorm van communicatie wordt meer wederzijds begrip gecreëerd tussen de partners. Ten aanzien van de uiteindelijke oplossingen wordt daardoor meestal ook meer commitment ervaren door beiden. Dat voelt prettig.

Maak je keuze met de vergelijker

Mediation brengt veel verschillende vraagstukken met zich mee en in de vergelijkingstool van Rechtsinfo op deze website, geven alle mediators aan in hoeverre zij ervaring hebben met een bepaald onderwerp. Ze hebben allemaal een specialisme aangeduid. Dat kan variëren van het opstellen van een uitgebreid ouderschapsplan in geval van kinderen, tot het maken van complexe financiële en fiscale afspraken. Vrijwel iedere scheidingsmediator in de regio Groningen kent zijn eigen specialiteit en via de tool kies je de dienstverlener die optimaal bij jullie als scheidend echtpaar past.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag