Mediator Etten-Leur

Bekijk het Rechtsinfo aanbod van gecertificeerde mediators in Etten-Leur

Je partner en jij hebben besloten om te gaan scheiden. Nu zijn jullie wellicht op zoek naar de juiste juridische hulp voor begeleiding tijdens het echtscheidingsproces. Er komt immers zoveel kijken bij een echtscheiding. Bij het nemen van beslissingen ten aanzien van al die thema’s, kun je bijvoorbeeld wel een goede scheidingsmediator gebruiken wiens expertise het beste aansluit bij jullie specifieke situatie. De tool die Rechtsinfo op deze website aanbiedt, zorgt ervoor dat jij overzicht krijgt in het aanbod van echtscheidingsbemiddelaars. Zo kun je hen gemakkelijk vergelijken om de juiste keuze maken.

Terug naar het overzicht
Filter experts

Chris van Gompel

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Financieel

Werkgebied:

Noord-Brabant

Direct advies

Fouzia Ben Larbi

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Utrecht en omgeving

Direct advies

Jan Snijders

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Expertise:

Allround

Werkgebied:

Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht

Direct advies

Kristel Huisman

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Dordrecht en omgeving

Direct advies

Wim Folmer

Beoordeling

Financieel

Relationeel

Ervaring

Kinderen

Werkgebied:

Provincie Zeeland en omgeving

Direct advies

Het proces van een echtscheiding in 3 stappen

Vind de mediation expert die bij u past

Zoek en vergelijk gecertificeerde mediators op het platform van Rechtsinfo. Kies een mediator op basis van de verschillende regio's in Nederland waarin iemand actief is, zijn of haar expertise, ervaring en persoonlijkheid. Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om meer informatie te ontvangen over het scheidingsproces.

Volgende stap

Kies een pakket en maak afspraken

Rechtsinfo biedt verschillende pakketten aan om de echtscheidingsprocedure van begin tot eind te doorlopen. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt kunt u onder begeleiding van een mediator afspraken gaan maken. De mediator maakt deze afspraken dus niet voor u, maar vervult een begeleidende rol en zorgt ervoor dat u beiden uw belangen kunt uitspreken.

Volgende stap

Het verzoek tot echtscheiden indienen

Wanneer u beiden het echtscheidingsconvenant hebben getekend, zal de advocaat die het verzoekschrift tot scheiden indienen bij de rechtbank. Binnen enkele weken zal door de rechter de echtscheiding worden uitgesproken, waarna u er een beschikking van ontvangt. Onze advocaat zal er vervolgens voor zorgen dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente waarin u bent getrouwd. Vanaf dan is het huwelijk officieel ontbonden.

Standaardpakket: Mediation basis

Dit pakket bevat standaard:

 • Twee gesprekken (van max 2 uur)
 • Opstellen convenant
 • Tussentijdse gespreksverslagen
 • Indienen bij de rechtbank

€ 900,00 p.p.

Uw mediation is uit te breiden met één of meerdere aanvullende pakketten:

Aanvullend 1: Kinderen

 • Ouderschapsplan
 • Zorgregeling
 • Kinderalimentatie
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 2: Financieel

 • Partneralimentatie
 • Woningen
 • Pensioenen
 • Vermogensverdeling
 • Fiscaliteiten
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Aanvullend 3: Onderneming

 • Juridisch advies
 • Vermogensverdeling
 • Extra gesprek van 2 uur

€ 250,00 p.p.

Vraag informatie aan

Echtscheidingsstatistieken van Etten-Leur

Etten-Leur ligt ten Westen van Breda en heeft ruim 40.000 inwoners. Van alle gescheiden mensen in Etten-Leur is 43% mannelijk. Er zijn dus wat meer gescheiden vrouwen dan mannen in Etten-Leur. Wellicht lijkt je dat vreemd maar in de meeste Nederlandse gemeenten ligt deze verhouding net zo. In Etten-Leur is 10% van de volwassen bevolking gescheiden. Ook dat is een gemiddeld cijfer voor Nederlandse begrippen.

Wat betekent de echtscheiding eigenlijk allemaal voor ons?

Vraag je je af welke onderwerpen een echtscheiding allemaal beïnvloedt? Wat je als scheidend stel allemaal zult moeten regelen wanneer je van elkaar gaat scheiden? Voorbeelden van thema’s die een rol kunnen spelen zijn:

-Geldzaken;
-Hypotheek;
-Woning;
-Inboedel verdeling;
-Opvoedingslast.

Met uitzondering van dat laatste onderwerp worden alle afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Daarnaast wordt in geval van minderjarige kinderen wettelijk geëist dat er een ouderschapsplan wordt opgesteld. Daarin wordt aangegeven hoe zorgtaken verdeeld worden en hoe de scheidende ouders elkaar in de toekomst zullen blijven informeren over het wel en wee van hun kinderen.

Gelukkig is het inschakelen van hulp in geval van echtscheiding tegenwoordig heel normaal. Een van de beschikbare hulpvormen is mediation. Een mediator zorgt voor bemiddeling tussen jullie als partners in echtscheiding in Etten-Leur hetgeen resulteert in een gezamenlijk gedragen resultaat.

Gezamenlijk je echtscheiding regelen via een mediator

Echtparen die hun echtscheiding in goed overleg willen regelen, hebben de mogelijkheid om een mediator aan te stellen die hen bij alle besluitvormingsprocessen begeleidt. Het is dan wel van belang dat zij beiden bereid zijn om hem te erkennen als gespreksleider. De inhoud van de belangrijke besluiten wordt door de partners in overleg genomen. Maar men kan alleen tot goede besluiten komen wanneer men bereid is om naar elkaars standpunten te luisteren. De mediator waarborgt dat dat gebeurt. Ook adviseert hij bij vraagstukken en hij brengt datgene wat erom vraagt om geregeld te worden, aan de orde. Scheiden via mediation leidt er vaak toe dat je prettig uit elkaar gaat.

De vergelijker toont je de weg naar de juiste juridische hulpverlener

Met de vergelijker van Rechtsinfo ga je op zoek naar de juiste vorm van mediation die bij jou in de regio Etten-Leur beschikbaar is. Heb je behoefte aan een snelle afwikkeling, kies dan voor online mediation of soortgelijke vormen van echtscheidingsbegeleiding met een sterke focus op de korte termijn. Wil je vooral dat de afwikkeling heel grondig gebeurt met aandacht voor specifieke, complexe aspecten binnen jouw echtscheiding? Dan selecteer je beter die aanbieder die juist op die aspecten veel ervaring heeft. Elke mediator in het overzicht is gecertificeerd en stelt zich op als een bemiddelaar. Maar toch verschillen de specifieke aanbieders van elkaar. Wat die verschillen zijn, daar kom je heel gemakkelijk achter met behulp van de gestructureerde informatie die de vergelijkingstool je geeft.

Waarom Rechtsinfo?

 • Onpartijdig Mediators zijn altijd onpartijdig en hebben als doel om u als scheidend echtpaar zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Gecertificeerd Alle experts zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en gecertificeerd door het MFN en ADR.

 • Helder Onze experts zorgen ervoor dat de situatie begrijpelijk is voor beide partijen door duidelijke taal te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang een scheiding duurt, hangt af van de procedure die je kiest en in hoeverre het jou en je…

Lees meer →

Kun je scheiden zonder advocaat?

Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Je kunt de inzet van een advocaat wel beperken tot…

Lees meer →

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag